Sport
BIVŠI NAPADAČ OSIJEKA ZAVRŠAVA KARIJERU

Zdravlje je najvažnije i zato moram reći zbogom nogometu
Objavljeno 12. prosinca, 2019.
Bivši napadač Osijeka, a aktualni Slaven Belupa, Muzafer Ejupi odlučio je završiti karijeru. Razlog nisu godine, jer bivši makedonski reprezentativac napunio je tek 31, nego zdravstveni problemi s kojima se muči posljednje dvije sezone. Počeli su dok je bio član bijelo-plavih, što je definitivno utjecalo na njegove brojke u osječkom dresu.

- Fizički i psihički sam doista umoran. Zdravstveni problemi kroz koje sam prolazio i kroz koje prolazim ostavili su traga na meni. Iako je, što se toga tiče, hvala Bogu, sve pod kontrolom i stabilno, to nije dovoljno da na treninzima i utakmicama budem na razini na kojoj sam bio. Nikada javno nisam govorio o tome, ali definitivno se sve skupa dogodilo u najgorem mogućem trenutku. Tada sam igrao svoj najbolji nogomet, bilo mi je odlično u Osijeku i vjerujem da sam koračao prema velikom transferu. Nažalost, zadesili su me problemi s bubrezima, nakon kojih više ništa nije bilo isto. Nakon povratka sam osjetio da ne mogu istim intenzitetom i volumenom raditi ono što sam prije mogao. Nekad mi nije bio problem odraditi dvije utakmice u jednom danu, a danas mi je svaka intenzivnija vježba problematična. Sad sam šest mjeseci u Slaven Belupu doista davao sve od sebe, posljednje atome snage, ali jednostavno nije išlo. Zdravlje je nešto što moramo najviše cijeniti, tako da sam osjetio da je ovo trenutak kada moram reći zbogom nogometu - objašnjavao je svoju odluku Ejupi u razgovoru za klupske stranice prvoligaša iz Koprivnice.

U Gradski je vrt stigao u ljeto 2016. godine, upravo iz Slaven Belupa, te ukupno odigrao 78 utakmica u svim natjecanjima, postigavši 23 pogotka. Najviše ih je odradio u prvenstvu (62 nastupa, 18 pogodaka), a po osam nastupa skupio je u Kupu (1) te kvalifikacijama Europske lige (4). Bio je dio i nezaboravnog europskog ljeta 2017. godine, kada su bijelo-plavi nesretno ostali bez europske jeseni, a na putu su izbacili i veliki PSV. Ljetos se prilikom odlaska iz Gradskog vrta emotivno oprostio od Kluba i navijača, a ni sada nije zaboravio na vrijeme provedeno u Osijeku.

- Sretan sam i zadovoljan svojom karijerom, pogotovo razdobljem od kada sam u Hrvatskoj. Nikad neću zaboraviti trenutak kada sam došao u Slaven Belupo i poslije u Osijek i zahvalio bih svim ljudima u oba kluba. Osijek će mi također ostati u srcu, bilo je to prelijepo razdoblje. Golovi Luzernu i Austriji iz Beča, pa prolaz protiv velikana kao što je PSV-a. To su trenutci u kojima smo igrali vrhunski nogomet i koje nikad neću zaboraviti, a još posebnijima su ih činili navijači. Kada osjetiš simbiozu s Kohortom, ta slavlja, podrška nakon remija i poraza… Nešto nezaboravno - poručio je Ejupi u povodu završetka svoje karijere. G.R.
Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike