Mozaik
NOVI URADAK ULIČNOG UMJETNIKA

Banksyjevi sobovi pod nadzorom su 24 sata
Objavljeno 12. prosinca, 2019.
Britanske vlasti u utorak su zaštitile novi božićni mural, koji je osmislio ulični umjetnik Banksy kako bi upozorio na problem beskućništva, s obzirom na to da su nepoznati vandali dodali crvene nosove sobovima. Prošli je tjedan u Birminghamu Banksy naslikao novi mural. Prikazuje sobove koji, umjesto saonica, za sobom vuku klupu s beskućnikom. U dvadesetominutnom videozapisu, koji je umjetnik objavio na Instagramu, vidi se beskućnik po imenu Ryan kako leži na klupi, a sobovi ga, zajedno s klupom, vuku prema nebu. Od objavljivanja video je pregledan više od dva milijuna puta. No nekoliko sati poslije nepoznati vandal nosove sobova obojio je u crveno.

- Bog blagoslovio Birmingham, napisao je umjetnik. "U 20 minuta, koliko smo snimali Ryana na klupi, prolaznici su mu dali topli napitak, dvije čokolade i upaljač, premda on nije ništa tražio". Budući da su nepoznati vandali preko noći sobovima dodali crvene nosove, tvrtka Network Rail, vlasnik zida u birminghamskoj četvrti Jewellery, postavila je zaštitne folije ne bi li se spriječilo daljnje uništavanje murala. David Golding, upravitelj Network Raila, kazao je da tvrtka želi upozoriti na problem beskućnika, osobito u ovo doba godina. Banksyjev mural tako dobro odražava stanje stvari i moramo ga zaštititi kako bi ga svi mogli vidjeti - rekao je. Lokalni mediji pišu da je pokrenut 24-satni sigurnosni nadzor murala.

"Fantastično Banksyjevo djelo prikazuje krizu beskućništva u našemu gradu", tvitali su iz gradske vijećnice grada Birminghama. H
2

milijuna pregleda ima video u kojemu se vidi beskućnik kojeg sobovi vuku prema nebu
Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

KONCERTI SJAJNIH MLADIH BENDOVA 19. I 20. TRAVNJA

Superval stiže u Đakovo i Osijek

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOLAZE SVJETSKA I REGIONALNA BLUES IMENA

Headliner Thrill Blues Festivala je 19-godišnja senzacija iz Velike Britanije

2

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

3

DISKOGRAFSKA SPAJALICA: VLADIMIR KOČIŠ ZEC

Volim napraviti povremeno određene pomake, odmak od nekog svojeg standarda