Novosti
MEĐUNARODNO SREDIŠTE ZA OBUKU SPECIJALNIH ZRAČNIH SNAGA - MSAP

U Zemuniku otvorena elitna škola za specijalce
Objavljeno 12. prosinca, 2019.
Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u srijedu je u vojarni u Zemuniku otvorio Međunarodno središte za obuku specijalnih zračnih snaga (MSAP), ističući kako taj centar ima potencijal postati novi NATO-ov centar izvrsnosti.


"MSAP je prvo međunarodno tijelo NATO-a koje ima potencijal postati novi NATO centar izvrsnosti. Ovo je potvrda Hrvatske kao vjerodostojne NATO članice. Hrvatska od danas više nije sama. Gradimo nove sposobnosti za Hrvatsku vojsku, za Hrvatsku, za NATO i, ono što je još važnije, gradimo budućnost zajedno s našim partnerima i saveznicima", poručio je Krstičević.
Istaknuo je kako je ponosan što će se u Zemuniku obučavati najbolji piloti za provedbu operacija specijalnih zračnih snaga, što pokazuje koliko je moćna i respektabilna Hrvatska vojska. U novootvorenom Centru, u koji je uloženo 11 milijuna eura, kroz teoretsku i višetjednu letačku obuku obučavat će se posade višenamjenskog helikoptera za specijalne zračne operacije iz Hrvatske, Mađarske, Bugarske i Slovenije. Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, general zbora Mirko Šundov naglasio je kako se uspostavom MSAP-a stvaraju uvjeti za obuku u vrlo složenim različitim uvjetima, koji će omogućiti dostizanje zacrtanih ciljeva sposobnosti svake od zemalja koje pridonose MSAP-u. H
Možda ste propustili...