Ekonomija
JEDNOSTAVNA PROMIJENA U KUNE

U Hrvatskoj pošti otkup kriptovalta u svim županijma
Objavljeno 12. prosinca, 2019.
Nakon uspješne provedbe i dobrih rezultata pilot-projekta otkupa kriptovaluta u zadarskim poštanskim uredima, Hrvatska pošta (HP) proširuje ovu uslugu na ukupno pedeset i pet poštanskih ureda u svim županijama.
Tako od 9. prosinca svi domaći i strani korisnici mogu svoje kriptovalute, u nekoliko vrlo jednostavnih koraka, promijeniti u kune. Iz Hrvatske pošte navode da se prilikom promjene kriptovaluta nakon podnošenja zahtjeva skenira QR kod, te je moguće u poštanskom uredu dobiti gotovinu.
"Moguće je zamijeniti pet najčešće korištenih kriptovaluta. Riječ je o Ethereumu, Stellaru, Rippleu i EOS-u. Detaljne informacije o svim uslugama mogu se pronaći na crypto.posta.hr", naveli su iz Hrvatske pošte.
Također dodaju i da je pilot-projekt pokazao kako postoji interes za ovu vrstu usluge i zbog toga će Hrvatska pošta ponuditi otkup kripotvaluta u poštanskim uredima diljem zemlje.
"Posljednjih godina sve je više korisnika kriptovaluta, a oni svoja putovanja vrlo često planiraju upravo tamo gdje svoj digitalni novac mogu zamijeniti u domaću valutu. Širokom ponudom ove usluge hrvatski će gradovi postati još zanimljiviji brojnim gostima. Popis svih poštanskih ureda koji nude ovu uslugu mogu se pronaći na portalu Crypto Center (crypto.posta.hr), na kojemu je dostupan i kalkulator. Uz kalkulator vrlo jednostavno i brzo se može saznati koliko će kuna Hrvatska pošta ponuditi za ponuđene kriptovalute. Zamjena kriptovaluta provodi se u suradnji s hrvatskom tvrtkom Electrocoin, koja već pet godina uspješno vodi servis bitcoin-mjenjacnica.hr. U budućnosti je u planu uvesti i mogućnost kupnje kriptovaluta u poštanskim uredima Hrvatske pošte, čime će uredi postati centralna mjesta za poslovanje s kriptovalutama u brojnim mjestima u Hrvatskoj", naglasili su iz Hrvatske pošte.
Digitalizacija je jedna od razvojnih strategija Hrvatske pošte i pokretač brojnih projekata u poslovanju. Ulaskom na tržište digitalnih valuta Hrvatska pošta, kako navode iz te tvrtke, potvrđuje svoj položaj kao jedan od lidera u digitalnoj transformaciji.
"U fokusu Hrvatske pošte su svi noviteti koje je donijela Industrija 4.0, stoga se naši timovi danas bave umjetnom inteligencijom, robotima, proširenom stvarnošću, analizom podataka te internetom stvari (IoT)", naveli su iz HP-a. Z.Rupčić
Ulaskom na tržište digitalnih valuta HP potvrđuje svoj položaj lidera u digitalnoj transformaciji
Možda ste propustili...

NAGLI PAD PROIZVODNJE U HRVATSKOJ

Naznake stabilizacije industrije u eurozoni

POVRĆU LOŠA GODINA, SVE URANILO, KIŠE PREMALO

U plastenicima u travnju 40, zahladnjenje novi stres

Najčitanije iz rubrike