Kultura
SLIKOVNICE KAO IDEALNI BOŽIĆNI POKLONI

Učenje slova uz vedre pjesmice i duhovite ilustracije
Objavljeno 12. prosinca, 2019.
Slikovnica je prva i najvažnija knjiga u životu djece. Čitajući djeci te aktivnim uključivanjem djece u proces čitanja utječemo na njihov kognitivni, socijalni i emocionalni razvoj. Kako bi druženje roditelja i njihove djece bilo sve ugodnije Mozaik knjiga predstavila je četiri nove slikovnice na promociji koja se održala u knjižari Hoću knjigu u Bogovićevoj ulici. Najnovija vesela slikovnica „Slovoceda“ djelo je Edija Šupljike i omiljene ilustratorice Željke Mezić. U šarenoj slikovnici djeci se predstavljaju slova od A do Ž. Uz vedre pjesmice i duhovite ilustracije djeca će s veseljem učiti slova i nove riječi.


Autor slikovnice Edi Šupljika rekao je kako je imao ideju napisati kratke pjesme da se djeci u stihovima opiše kako nastaju slova, kako se pišu i da im se na taj način olakša učenje. „Cilj nam je da mnogo djece upravo uz ovu slikovnicu nauče svoju prvu abecedu. Nakon što savladaju čitanje i pisanje mogu krenuti u samostalno čitanje drugih knjiga namijenjenih njihovom uzrastu“, rekao je Šupljika.

Ilustratorica „Slovocede“ Željka Mezić istaknula je da svakoj slikovnici koju ilustrira pristupa drugačije, ali da se trudi ostati vjerna svom prepoznatljivom koloritu koji razveseli mlade čitače. „Prednost «Slovocede» u odnosu na druge slikovnice na tržištu je ta što je jako duhovita, a djeci često nedostaje te duhovitosti. Lijepo je kada djeca kroz vesele i humoristične pjesme savladaju znanje koje im je u toj dobi potrebno. Također ovdje se radi o slovima koja govore u prvom licu, kao da slikovnica komunicira s djetetom“, zaključila je Mezić. N.Vek.
Možda ste propustili...

MEMOARSKI TRIJUMF SLAVNOGA GLUMCA I IZVRSNOG PRIPOVJEDAČA

Od dječaka iz radničkog naselja do kapetana Picarda u Zvjezdanim stazama

Najčitanije iz rubrike