Kultura
KAKO MISLIŠ MENE NEMA?!

EXIT-ova predstava slavi 450. izvedbu
Objavljeno 11. prosinca, 2019.
Hit predstava Teatra EXIT Kako misliš mene nema?!, u režiji Ivice Boban, u nedjelju, 15. prosinca proslavit će svečanu 450. izvedbu. Od premijere, 20. travnja 2007. glumci Amar Bukvić i Filip Juričić kroz niz likova iz naše svakodnevice oduševljavaju ne samo zagrebačku publiku već i onu diljem Hrvatske i regije osvojivši za svoja glumačka ostvarenja niz nagrada. Predstava je nastala iz ispitne produkcije iz glume i scenskog pokreta na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a u njoj, prema rječima redateljice Ivice Boban, glumci putuju kroz niz svojih unutrašnjih i zamišljenih identiteta i pretvaraju ih alkemijom svoje igre u niz osoba, situacija, realnih i fantastičnih događaja koje prepoznajemo kao naše vlastite, kao stvarnost koja nas okružuje i koju u svom apsurdu, konfliktu i dramatičnosti živimo.


- Kroz dva sata “nabrijane” farsične i iskrene, kalamburične i dramatične, istodobno smiješne i gorko-tužne igre, glumci putuju kroz niz svojih unutrašnjih i zamišljenih identiteta i pretvaraju ih alkemijom svoje igre u niz osoba, situacija, realnih i fantastičnih događaja koje prepoznajemo kao naše vlastite, kao stvarnost koja nas okružuje i koju u svom apsurdu, konfliktu i dramatičnosti živimo. Igrom visoke energetike, virtuoznosti i sposobnosti glumačke transformacije predstava ispituje osobne i društvene maske i kontramaske, lažne i istinske vrijednosti i granice životne i scenske realnosti i fikcije - kaže Ivica Boban, redateljica.


NAGRADE:


Nagrada hrvatskog glumišta, 2007. - Amar Bukvić za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina; Dani satire, 2007. -
Amar Bukvić i Filip Juričić dobitnici ravnopravnih glumačkih nagrada Zlatni smijeh; Zlatni lav, 2007. - Amaru Bukviću i Filipu Juričiću nagrada za najbolje glumce 8. međunarodnog festivala komornog teatra; Mostarska liska, 2009. - Velika mostarska liska publike za najbolju predstavu u cjelini; Amar Bukvić i Filip Juričić - Velika mostarska liska za najboljeg glumca; Festival mladog glumca, 2009. - Amar Bukvić i Filip Juričić, jednoglasna specijalna nagrada žirija za inventivnost i maštovitost u razradi likova i odličan primjer angažiranog teatra; XV. međunarodni festival glumca, Nikšić, 2018. - Grand Prix za najbolju mušku ulogu Amaru Bukviću te Grand Prix za najbolji partnerski odnos na sceni. N.Vek.
Možda ste propustili...

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Djeca na otvorenju preuzela ključeve Grada

NAJPOPULARNIJA DRAMA FRANKA WEDEKINDA

“Buđenje proljeća” u Teatru &TD

Najčitanije iz rubrike