Sport
NIKAD NIJE KASNO

Pred kraj 2019. proglašeni su najbolji u 2018.
Objavljeno 11. prosinca, 2019.
Hrvoje Kovačević najbolji je sportaš Županje, Dražen Ilić djelatnik, a NK Graničar kolektiv

Poznati su najbolji sportaši, kolektivi i sportski djelatnici Županje za 2018. godinu! Nije pogreška, iako je i 2019. godina došla gotovo do kraja, u Županji su 9. prosinca proglašeni najbolji za prošlu godinu. Svečanost kasni jedno 10 ili 11 mjeseci, ali važno da je održana...

Svečanost proglašenja najboljih sportaša održana je u gradskoj vijećnici Grada Županje, a gradski čelnici su na pitanje zašto tek sada dodjela nagrada i priznanja za 2018. objasnili kako su bili jako zauzeti, a i nisu imali mogućnost dodjele priznanja. Izgovor i izbor za 2018. na kraju 2019. čini se malo komičan, ali dodjela nagrada i priznanja protekla je u ozbiljnom tonu, kako i zaslužuju laureati. Sportaši i djelatnici koji su svojim trudom i zaslužili nagrade i priznanja.

Za najboljeg sportaša Županje izabran je nogometaš trećeligaša Graničara Hrvoje Kovačević, koji nije bio prisutan na dodjeli jer boravi u Londonu, a pehar, diplomu i novčanu nagradu u iznosu od 1500 kuna primio je u njegovo ime kapetan Graničara Hrvoje Miličević. Priznanja za iznimne rezultate dobili su Ante Klanac, član ŠRD-a Sava Županja te Marijan Karabalić, član LU Gaj Županja.

Za najbolji sportski kolektiv grada u 2018. godini proglašen je Nogometni klub Graničar, koji je ove sezone član Treće HNL Istok. "Graničari" su prošle sezone uvjerljivo osvojili naslov prvaka Četvrte HNL Slavonije i Baranje, a nagradu (pehar, diploma i 1500 kuna) primio je tajnik kluba Branko Maričić. Priznanje je pak dobio MNK Olimpijci Futsal zbog promicanja fair playa u sportu.

Za najboljeg sportskog djelatnika u prošloj godini proglašen je trener Graničara Dražen Ilić, tvorac uspjeha županjskog kluba u prošle sezone. U toj kategoriju dodijeljeno je i jedno priznanje, a primio ga je Dražen Pavlović, član NK Županja 77 za uloženi i trud i zalaganje u radu kluba.

Za poseban doprinos razvoju košarke u Županji posmrtno je dodijeljena zahvalnica prerano preminulom Ivanu Marincu, a na kraju svečanosti u ime svih nagrađenih zahvalio je Dražen Ilić.

- Zahvalio bih komisiji koja nas je izabrala za najbolje u gradu, a čelnicima grada što su osigurali uvjete za dodjelu nagrada i priznanja. Siguran sam da će svim nagrađenima ovo biti još veći poticaj da u budućnosti ostvaruju bolje rezultate. Ove nas nagrade obvezuju da još više promičemo rad u sportu i da pokušavamo ostvariti bolje rezultate - kazao je Ilić..

S nekoliko rečenica iz Londona se javio i najbolji sportaš Županje u prošloj godini Hrvoje Kovačević.

- S 37 na leđima nisam niti pomislio da bih mogao biti proglašen najboljim sportašem Županje. Prije svega jako mi je drago da sam dio ove lijepe priče, pogotovo jer naš klub 2020. slavi 100 godina postojanja. Mogu reći da sam ponosan, ne na sebe, nego na momke s kojima dijelim svlačionicu i koji su me “gurnuli” do nagrade, koja je dijelom i njihova. Hvala i stručnom stožeru Graničara na strpljenju, hvala i upravi što su nam omogućili uvjete kojih se ne bi postidjeli ni prvoligaški klubovi i naravno našim Olimpijcima na podršci - kazao je nogometaš Graničara.

Antun Grgić
Iako je 2019. došla gotovo do kraja, u Županji je održano proglašenje najboljih za prošlu godinu
Možda ste propustili...

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

Najčitanije iz rubrike