Sport
NEXE DANAS OPET U AKCIJI

Sad u Zagrebu treba na najlakši mogući način riješiti Kineze
Objavljeno 11. prosinca, 2019.
Našički rukometaši nikako ne mogu biti zadovoljni ovosezonskim rezultatima u regionalnoj SEHA Gazprom ligi

Osnovni dio SEHA-Gazprom lige ulazi u svoju završnicu, a dosadašnjim dijelom rukometaši NEXE-a nikako ne mogu biti zadovoljni. Dva kola prije kraja osnovnog dijela sezone u A skupini zauzimaju pretposljednje, peto mjesto s osvojenih šest bodova bez mogućnosti napredovanja do kraja ovoga dijela prvenstva.

Naime, minimalnom domaćom pobjedom nad slovačkim Tatranom rukometaši Vojvodine pobjegli su Našičanima na nedostižnih devet bodova prednosti, pa su stvari što se tiče toga dijela tablice postale prilično jasne. Jedino je sada nejasno s kim će NEXE igrati u doigravanju za nastup na završnom turniru. Suparnik će im biti četvrtoplasirana momčad iz B skupine, a trenutno je na toj poziciji Eurofarm Rabotnik iz Bitole koji ima devet bodova kao i šabačka Metaloplastika, pa će jedna od te dvije momčadi biti suparnik Našičanima u doigravanju. U svakom slučaju obje su preskočive prepreke i prigoda da se djelomično "popravi šteta" učinjena tijekom sezone. Jedna od propuštenih prigoda svakako je bila i ona protiv Motora iz Zaporožja, gdje su Našičani unatoč vodstvu tijekom susreta na kraju ipak pokleknuli. No za prolivenim mlijekom ne vrijedi plakati. Do kraja osnovnog dijela sezone moraju odraditi još dvije utakmice. Prva predstojeća doista pripada u red onih koje je važno što bezbolnije odraditi. Našičani u srijedu (11. prosinca u 18.45 sati) gostuju u Zagrebu, gdje svoje domaće utakmice igra momčad Beijing Sport University. Kineska momčad koju s klupe vodi dvojac Vlado Šola-Tonči Valčić novaci su u ligi, a ova sezona im, kako to volimo "upakirano" reći, služi za školovanje. Uostalom, u Našicama su poraženi od tada domaćina s 14 razlike. Stoga je važno da NEXE ostvari novu pobjedu kako bi u nedjelju dočekali europskog prvaka Vardara te tako zaključili natjecateljsku 2019. godinu.

Naravno, trener NEXE-a ne bježi od uloge favorita u susretu protiv Šolinih Kineza.

- Mi slovimo kao favoriti za ovu utakmicu u koju moramo ući s borbenim stavom. Također moramo biti agresivni u obrani te ćemo od početka nametnuti visok ritam utakmice koji ćemo držati svih 60 minuta. Dogovorili smo se da ćemo ova dva poraza ostaviti iza sebe stoga gledamo naprijed, gledamo u budućnost, znamo da vrijedimo više od ova dva poraza koja su se zaredala. Dečki su toga svjesni, a taj dio smo odradili na treningu, pa očekujem jako dobru utakmicu s naše strane. Tek kada završimo utakmicu protiv momčadi iz Kine, onda ćemo početi razmišljati o idućoj utakmici, onoj protiv Vardara - rekao je Hrvoje Horat, koji na raspolaganju neće imati jedino ozlijeđene kapetana Marka Mrđenovića i Ivana Sršena.

Susret Beijing sport University - NEXE igra se danas (srijeda) u Zagrebu u 18.45 sati.

Krešimir Lacković
HORVAT OPET U ČERVAROVOM STOŽERU
Nakon nedjeljnog susreta s Vardarom za dio igrača NEXE-a, ali i za njihova trenera Hrvoja Horvata neće započeti odmor u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana. Naime, trener NEXE-a ponovno će biti dio stožera hrvatske reprezentacije, odnosno izbornika Line Červara za vrijeme priprema i nastupa na Europskom rukometnom prvenstvu u siječnju sljedeće godine. Podsjetimo, Horvat je bio i Červarov pomoćnik prije dvije godine na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj kojeg su naši rukometaši okončali na petom mjestu.
Možda ste propustili...

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

Najčitanije iz rubrike