Crna kronika
OSUMNJIČEN ZA 14 KRAĐA

Unajmljenim autom išao je u lopovluk
Objavljeno 11. prosinca, 2019.

ZAGREB - Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje da je počinio 14 provalnih krađa, od kojih su tri u pokušaju te jedan pokušaj krađe. Za isto kazneno djelo sumnjiči se i 54-godišnjak, koji je policiji za sada nedostupan, a sumnja se da je na sve poticao mlađeg muškarca.


Policija sumnja da je 45-godišnjak u rujnu 2019. godine počinio više provala u nogometne klubove na području Policijske uprave zagrebačke i to u Donjem Stupniku, u mjestu Žabnica, Donjoj Bistri, Brdovcu, u mjestu Gaj, u mjestu Velika Ostrna, u mjestu Banovo te u Botincu, te u veterinarsku stanicu u Lonjici. Sumnja se da je pokušao provaliti u trgovinu u Rakovcu te u župni ured na Trgu sv. Klare u Zagrebu. Sumnja se da je teretnim automobilom, koji je prethodno unajmio, dolazio u blizinu objekta u koji je provalio i potom otuđivao razne stvari kao što je metalni sef s novcem, monitor, pisač, tonere, zvučnik, kotao za paprikaš, plinsku bocu, kosilice, razni alat, sokove, televizor, sladolede, novac, nogometnu loptu te kuhalo.


Što se tiče 54-godišnjaka, policija sumnja da je sva ta kaznena djela počinio poticanjem tako što je 45-godišnjaka "angažirao" da ide krasti uputivši ga u rent-a-car, u kojem će unajmiti vozilo i pokazavši mu u koji objekt treba provaliti i koje predmete treba ukrasti. Isto tako, sumnja se da je 45-godišnjak nakon svake provale teretni automobil predao 54-godišnjaku, zajedno s ukradenim predmetima, koje je 54-godišnjak prodao, a novac podijelio s 45-godišnjakom. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.


Dok je zagrebačka policija otkrila identitet višestrukog provalnika, osječku policiju u dva slučaja to tek čeka. Naime, pokrenuta je potraga za lopovom koji je u ponedjeljak oko 8.40 sati, u Ulici Dobriše Cesarića u Osijeku, iz dvorišta stambene zgrade ukrao bicikl 63-godišnjeg Osječanina. Vlasnik je oštećen za nekoliko tisuća kuna. Za isti iznos oštećen je i 37-godišnjak iz Feričanaca kojem je u srijedu, 27. studenoga, oko 10 sati, iz automobila parkiranog u Našicama ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima. Lopov je iskoristio priliku jer je automobil bio otključan. S.Lacić

Možda ste propustili...

POLICIJA U LOVU NA NEODGOVORNE VOZAČE

Turirali, bučili i divljali širim središtem Osijeka

TROJE POGINULIH U UTORAK NA HRVATSKIM CESTAMA

Vozač (44) Audija nije bio vezan

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi