Regija
POSUDBA GRAĐE OD DRUGIH KNJIŽNICA

Narodna knjižnica Donjeg Miholjca ima novu ravnateljicu i planove
Objavljeno 10. prosinca, 2019.

DONJI MIHOLJAC - Marinela Šmider, magistra informatologije, od prošloga mjeseca nova je ravnateljica Narodne knjižnice grada Donjeg Miholjca za razdoblje od 2019. do 2023. godine. Iako radi samo dvije godine u miholjačkoj knjižnici, upoznala je rad ustanove čija je zadaća da u ostvariva­nju javne službe nastoji zadovo­ljiti obrazovne, kulturne i informacijske potrebe svih građana na području svoga djelova­nja te da promiče čita­nje i druge kulturne aktivnosti u ci­lju unaprjeđiva­nja ukupnoga kulturnoga života zajednice.


Sukladno tomu, uz uobičajene usluge koje Narodna knjižnica Donjeg Miholjca pruža svojim korisnicima, u idućem razdoblju planiraju se uvesti i neke nove aktivnosti. Ravnateljica Marinela Šmider ističe uslugu međuknjižnične posudbe koja u knjižnici zapravo postoji, samo što korisnici nisu dovoljno upoznati s istom.


- Riječ je o mogućnosti posudbe knjižne građe od drugih knjižnica. Ova se usluga najvećim dijelom koristi za posudbu neke stručne literature koju donjomiholjačka knjižnica ne posjeduje – ističe Šmider. Dodaje da su uveli uslugu pronalaska literature za završne/diplomske radove. Ovakvu uslugu nudi veliki broj knjižnica, a namijenjena je prije svega učenicima i studentima koji mogu ostaviti naslov teme seminarskog, završnog, ili diplomskog rada da im djelatnici naše knjižnice mogu naći dostupnu literaturu na tu temu.


U idućem razdoblju planirana je i izrada službene stranice knjižnice kako bi postojeći, ali i potencijalni korisnici, na jednome mjestu imali sve informacije, novosti i događanja u knjižnici.


- Korisnicima bi se tako omogućila i online rezervacija te produživanje knjiga sukladno suvremenim zahtjevima modernih korisnika - kaže ravnateljica Šmider.


Planirano je i uređivanje te opremanje dječjeg odjela namještajem i opremom te didaktičkim igračkama kako bi prostor bio prilagođen potrebama najmlađih korisnika. U planu je formiranje zavičajne zbirke te nastavak projekta ‘‘Dostava knjiga‘‘ koji omogućuje pristup knjigama osobama, prije svega starijima, kojima je otežano izvršiti posudbu samostalno u prostoru knjižnice.
U idućem četverogodišnjem razdoblju planiraju se i brojni radovi na uređenju vanjskog i unutarnjeg prostora knjižnice kakvu Donji Miholjac i zaslužuje. S.Fridl

Možda ste propustili...

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

Najčitanije iz rubrike