Mozaik
BOŽIĆ U HNK-U ZAGREB

Na HRT-u uskoro koncert Ive Gamulina Giannija
Objavljeno 11. prosinca, 2019.
U zagrebačkom HNK-u održan je koncert Ive Gamulina Giannija prigodom jubilarne 20. godišnjice njegove karijere. Osim što je naš proslavljeni operni umjetnik pravi veteran na daskama koje život znače, valja napomenuti i kako usporedno s kazališnom karijerom Gianni već dugi niz godina uspješno gradi i onu glazbenu te pridonosi nastojanju da se klasična glazba ne odmetne iz fokusa na estradnoj sceni. Nakon 20 godina uspješnog djelovanja u obje sfere umjetničkog stvaranja, hrvatski je tenor održao magičan koncert u svom matičnom kazalištu. Gianni je u HNK-u stalni zaposlenik od 1995. te je upravo na njegovim daskama ostvario brojne zapažene uloge u mnogim operama.

Koncert su producent Fran Juraj Prižmić i Gianni skupa s redateljicom Mirnom Sporiš koncipirali s izrazitom pažnjom i posvećenošću, jer su u smislenu cjelinu nastojali povezati tri umjetnosti i Giannijeve velike ljubavi – glazbu, ples i dramu. To im je svakako pošlo za rukom, što potvrđuje do zadnjeg mjesta popunjeni HNK te desetak minuta duge ovacije publike nakon gotovo dvosatnog koncerta koji je televizija snimala te će se uskoro moći pogledati i na programu HRT-a. T.K.
BROJNI GOSTI
Odličnoj atmosferi uvelike su pridonijeli i gostujući izvođači koji su dodatno obogatili tu glazbenu božićnu bajku. Tijekom cijelog nastupa prodoran glas Ive Gamulina Giannija vjerno je pratio njegov bend skupa s gudačkim orkestrom kojim je ravnao dirigent Davor Kelić, a na pozornici su mu se pridružile i tri sopranistice zagrebačkog HNK-a - Ana Zebić, Mia Domaćina Topalušić i Darija Auguštan, okupljene pod imenom One. Nastupio je i ženski zbor Mozartine, zbor dječaka BoysVoice, baletni prvaci HNK-a Iva Vitić Gameira i Guilhermo Gameir Alves s plesnom točkom te Ivan Colarić i Vanda Winter, koji su izveli prelijepe božićne klasike.
Najčitanije iz rubrike