Autoglas
MOBILNOST ZA SVE

Renault želi elektromotorna kolica u serijskoj proizvodnji
Objavljeno 10. prosinca, 2019.
U suradnji s Nino Robotics Renault je osmislio elektromotorna kolica - Nino4

Odjel Grupe Renault za društveno učinkovitu i održivu mobilnost sklopio je prošlog tjedna partnerstvo s Nino Robotics, dizajnerom nove vrste elektromotornih kolica koja mijenjaju pogled na mobilnost osoba s invaliditetom i ograničenom pokretljivošću. Ovim ulaganjem Grupa nastoji pridonijeti razvoju održivih i pristupačnih rješenja mobilnosti za sve.

U sklopu ove suradnje, grupa Renault financijski će podržati Nino Robotics preko investicijskog društva Mobilize Invest. Osim posvećenosti društveno učinkovitim projektima mobilnosti, Mobilize Invest razvija i programe sponzorstva u suradnji s vlastitim inženjerima (stručnjaci za razvoj baterija, pogonskih sklopova, sustave povezivanja itd.). Cilj je podržati razvoj društva Nino Robotics, posebice razvoj novog električnog prijevoznog sredstva Nino4, kako bi se potaknula njegova serijska proizvodnja.

Osnivač društva Nino Robotics, Pierre Bardina, s Nino4 namjerava predstaviti potpuno drukčije rješenje mobilnosti za osobe s ograničenom pokretljivošću. Osim upečatljiva izgleda i elegantnog dizajna vedrih boja, ova elektromotorna kolica gotovo da ne zauzimaju prostor, a zahvaljujući povezanosti, njihovi korisnici mogu pristupiti raznim podatcima, poput statusa baterije, brzine i prijeđene kilometraže. Funkcija za daljinsko praćenje ‘‘Follow Me‘‘ omogućit će trećim osobama da automatski zadaju putanju vozila Nino4 i njegova korisnika. Nino Robotics dosad je razvio i plasirao dva proizvoda: Nino, samobalansirajuća elektromotorna kolica i One, upravljačko-pogonski sklop za pokretanje invalidskih kolica.

- Električno, povezano i dostupno najvećem broju ljudi - vizija mobilnosti društva Nino Robotics u skladu je sa strategijom i društvenom predanošću Grupe Renault. Moja je dužnost kao mentora pronaći i istaknuti poveznice između Nino Robotics i automobilske industrije te olakšati razmjenu iskustava. Velika nam je čast što imamo priliku razmjenjivati iskustva s Nino Robotics: time je ispunjena moja želja i želja mnogih zaposlenika Grupe da se uključimo u društveno korisne projekte - rekao je Pierrick Cornet, voditelj projekta pri Alijansi i savjetnik društva Nino Robotics.
Milan Bugarić
NINO4 VOZILO JE KOJE VOZE SVI
Dizajn znatno poboljšava samopouzdanje i kvalitetu društvenog života njegovih korisnika. Suvremena i povezana rješenja mobilnosti, koja nudi Nissan Robotics, od neupitne su društvene važnosti. Nino4 mogu voziti svi, uključujući osobe starije životne dobi, osobe s invaliditetom ili bilo kakvim ograničenjima u pokretljivosti, bile one privremene ili trajne.