Sport
ŽDRIJEB POLUFINALA HRVATSKOG KUPA

Osijeku na putu prema finalu stoje Rijeka ili Dinamo, i to opet u gostima
Objavljeno 10. prosinca, 2019.
Nogometaši Osijeka ni ove godine nisu imali sreće prilikom ždrijebanja parova polufinala hrvatskog Kupa. Kao i lani bijelo-plavima je dopao najteži mogući suparnik, a kao da to nije bilo dovoljno, još će taj susret opet morati odraditi kao gosti. Zasad, Osječani još ne znaju protiv koga će igrati, jer su izvukli pobjednika četvrtfinalnog susreta Rijeka - Dinamo koji se tek treba odigrati, a to će se dogoditi 5. veljače sljedeće godine na Rujevici. No, tko god dopao iz tog dvoboja osječka momčad imat će vraški težak put prema finalu. Preostala dva izbora bila su lakša, jer se radilo o Lokomotivi i Slaven Belupo. Tako je ždrijeb opet ispao nemilosrdan prema ambicijama Osječana u hrvatskom Kupu koje su bile visoke i sezale su bar do finala. Naravno, ni u ovim okolnostima taj cilj nije nedostižan, ali će put do njega biti vrlo trnovit. Podsjećamo, prošle godine ždrijeb je bio još manje naklonjen bijelo-plavima, jer su za plasman u polufinale morali svladati Hajduk, a onda su u njemu morali u goste Dinamu, i tu su njihovi snovi od trofeju završili. U cijelu priču loše se uklapa i trend loših igara Osijeka na gostovanjima ove jeseni. No, tko zna, možda se sve to može promijeniti do drugog dijela sezone, a osim toga ako žele napraviti veliku stvar u Kupu bijelo-plave bi utakmica protiv najjačih sup arnika ionako čekala, ako ne prije onda u finalu. Jasno, činjenica da će igrati izvan Gradskog vrta dodatno će otežati stvari, ali treba već jednom razbiti i tu famu. Igra se 90 minuta u kojima Osijek definitivno neće imati što izgubiti, pa bi tom susretu tako trebalo i pristupiti, a ne se opterećivati imenom suparnika i mjestom odigravanja utakmice. Prave momčad trebaju se pokazati i u najtežim uvjetima.

- Bez obzira na to tko će nam biti suparnik u polufinalu, Rijeka ili Dinamo, nećemo mu priznati da je bolji od nas prije negoli odigramo utakmicu. S obzirom na vremenske uvjete koji u veljači, a kada je na rasporedu utakmica polufinala, vladaju u Hrvatskoj, boljim izborom čini mi se odlazak na Kvarner. Međutim, koga god dobili posve je jasno kako ćemo morati biti u svom najboljem izdanju ako želimo na putu do finala preskočiti i tu posljednju vrlo visoku prepreku. Iskreno se nadam kako ćemo to biti u stanju - rekao je Ivica Kulešević, trener nogometaša Osijeka.

Drugi polufinalni par čine Slaven Belupo i Lokomotiva, a utakmica će se igrati u Koprivnici. Termin odigravanja polufinalnih susreta je 12. veljače 2020. godine. D.Keler
OSIJEKOV PUT DO POLUFINALA kupa
Bijelo-plavi do polufinala su došli s tri pobjede, pri čemu nisu primili ni jedan pogodak, a sve su utakmice odigrali kao gosti. U 1/16 finala nisu imali težak posao, naime, u Vukovaru kod trećeligaša Sloge Vuteks bilo je 8:0, a to je bio susret na kojem je na klupi debitirao Ivica Kulešević. U osmini finala Osijek je opet dobio trećeligaša, a ovaj put gostovao je u Zadru i slavio s 3:0. U nedavnom četvrtfinalnom susretu Osijek je slavio u Zaprešiću protiv Intera s 2:0.
Ivica Kulešević

trener NK Osijek

- S obzirom na vremenske uvjete koji u Hrvatskoj vladaju u veljači, kada će se igrati polufinale, odlazak na Kvarner čini se boljim izborom. Bez obzira na to s kim budemo igrali, nećemo nikome priznati da je bolji od nas.
Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN PRIPAO LIDERU

Dogan pogodio za ostanak bodova u Gradskom vrtu

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike