Regija
SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE

Županija će imati vatrogasni centar
Objavljeno 9. prosinca, 2019.
TURNAŠICA

Turnašica je bila domaćin redovne skupštine Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije, a sve je u uvodu pozdravio predsjednik DVD-a Turnašica Alojz Lach. Među točkama dnevnog reda bio je i prijedlog Programa rada za 2020., koji je potom i jednoglasno usvojen, a u sklopu kojeg je predsjednik VZ-a Željko Palković istaknuo je niz aktivnosti prema ostvarivanju ciljeva Vatrogasne zajednice u idućoj godini, među kojima je naglasio organizaciju natjecanja, stručnih skupova, seminara i savjetovanja.

- Zbog realizacije postavljenih ciljeva Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije putem svojih članica, stručne službe i radnih tijela i dalje će osposobljavati vatrogasni kadar, a važno je i unaprjeđivati protupožarnu preventivu, skrb o pomlađivanju članstva i promicanje statusa vatrogastva. Treba nastaviti s kvalitetnom obnovom vatrogasne opreme gdje bih posebno istaknuo kako će i dalje biti nastavljena suradnja s vatrogascima iz austrijskog Tirola - rekao je Palković te naglasio i novitete u vatrogastvu od iduće godine.

- Sukladno novom Zakonu o vatrogastvu oformit ćemo i opremiti Županijski vatrogasni operativni centar, urediti sistematizaciju radnih mjesta i riješiti financiranje te niz drugih mjera koje su potrebne za podizanje kvalitete vatrogastva u našoj županiji – rekao je Palković.

Skupštinu su pozdravili načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić i zamjenik župana VPŽ-a Marijo Klement. V.G.
URUČENO 60 UVJERENJA
Zapovjednica VZ-a VPŽ-a Mateja Fras Venus uručila je 60 uvjerenja vatrogascima za usavršavanje u ovoj godini, a nakon toga predsjednik Palković uime Vatrogasne zajednice VPŽ-a uručio je i plakete zahvale zaslužnim suradnicima. Dobili su ih prosvjetna djelatnica Vesna Bartolić iz Špišić Bukovice i poduzetnik Ivan Halas iz Nove Bukovice. Zamjenik župana VPŽ-a Mario Klement znakovito je zaključio ovu skupštinu: “Kvalitetno vatrogastvo osnova je sigurnosti, a da bi ono i dalje bilo kvalitetno, važno je opremanje i osposobljavanje te pomoć svih nas”.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike