Regija
DONIJELI ODLUKU O OBAVLJANJU DIMNJAČARSKIH USLUGA

Kazne za nemarne od 500 do 5000 kn
Objavljeno 10. prosinca, 2019.
ĐURĐENOVAC


Na sjednici Općinskog vijeća Đurđenovac donesena je odluka o organizaciji i obavljanju dimnjačarskih usluga na području općine. Područje općine Đurđenovac jedno je dimjačarsko područje, a koncesija za obavljanje dimnjačarskih poslova daje se na rok od pet godina. Koncesiju će dodijeliti stručno povjerenstvo koje je imenovalo Općinsko vijeće.


Dimnjačarski poslovi obavljaju se u ogrjevnoj sezoni koja traje od 1. rujna tekuće godine do 31. svibnja sljedeće godine. Visina naknade (cjenik) za obavljanje dimnjačarskih poslova određuje se ugovorom o koncesiji. Nadzor nad obavljanjem dimnjačarskih poslova obavlja komunalni redar. Odlukom su predviđene i kaznene odredbe novčanom kaznom u iznosu od 2000 do 5000 kuna kaznit će se koncesionar, između ostalog, ako ne obavijesti vlasnika kuće najmanje tri dana prije čišćenja. Također, kaznit će se ako ne vodi brigu o čistoći prostorije i ne ukloni otpadni materijal te ako ne izda račun.
Za neodgovornog vlasnika kuće predviđena je novčana kazna u iznosu od 500 do 2000 kuna, i to ako ne vodi brigu da se dimnjaci i uređaji za loženje redovito čiste. S.Fridl
Najčitanije iz rubrike