Novosti
MINISTAR GOSPODARSTVA

Plaće radnicima "Đure Đakovića" ovaj tjedan
Objavljeno 9. prosinca, 2019.
Ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio je u ponedjeljak u Vukovaru kako je do sada ugovoreno 114 milijuna nepovratnih kuna za projekte privatnih poduzetnika i institucija u Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji, a s projektima se ide i dalje.


Horvat je novinarima izjavio kako je u ovom trenutku raspisan natječaj na temelju kojega se prate nove inovativne ideje u iznosu 634 milijuna kuna. Najavio je i kako bi se do kraja ovoga, ili idući tjedan, trebao raspisati i novi tzv. IRI 2 natječaj, za koji je osigurano 770 milijuna kuna. "Ide i natječaj kojim ćemo povezivati mikro, mala i srednja trgovačka društva s velikim gospodarskim subjektima, tzv. Integrator za koji smo pripremili 100 milijuna kuna te dodatnih 300 milijuna kuna za industriju, čime stvaramo perspektivu da se i u Hrvatskoj dogodi integracija novih tehnologija", istaknuo je Horvat.


Novinare je zanimalo i kako vidi stanje u Đuri Đakoviću, na što je ministar odgovorio kako bi volio da se neka pitanja postavljaju i "menadžmentima koji su do jučer vodili Đuru Đakovića i doveli ga u situaciju koja je problematična, ali nije beznadna".
"Đuro Đaković neće u stečaj i velika većina radnika ovaj tjedan dobit će plaću za listopad. Pokušavamo ishoditi mogućnost međufinanciranja koje neće biti u obliku klasičnoga kredita da bismo set ugovora koji je aktivan završili. Kroz naplatu tih ugovora vratit ćemo tu pozajmicu, odnosno kredit, a ostatak bi ostao za solventnost Đure Đakovića", kazao je.


Sanja Butigan