Novosti
ODGOVOR HDZ-A NA NAPADE NEZAVISNOG KANDIDATA:

Umjesto Tuđmanovim, Škoro je krenuo gubitničkim putem
Objavljeno 8. prosinca, 2019.
Službeni početak predsjedničke kampanje donio je i oštriju retoriku kandidata i žešće napade na protivnike. Nakon što je Miroslav Škoro sa svog predizbornog skupa u Zagrebu izravno napao aktualnu predsjednicu i kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović te predsjednika Vlade i HDZ-a, iz te stranke stigla je i reakcija. Iz HDZ-a su ustvrdili da je Škoro samozvani suverenist koji kopira Zorana Milanovića, i da je bio član HDZ-a kad mu je to odgovaralo, a sada je, umjesto politike Franje Tuđmana, odabrao gubitnički put Mosta i svoga mentora Velimira Bujanca.


"Samoprozvanog suverenista Miroslava Škoru podsjećamo da je jedini pravi, istinski hrvatski suverenist dr. Franjo Tuđman. On je tu zadaću ispunio kada je trebalo, za razliku od Škore i sličnih koji o tome danas, 30 godina kasnije, samo pričaju i pokušavaju ušićariti jeftine političke bodove", komentirali su iz HDZ-a Škorin predizborni skup u Zagrebu.


Škoro je na predizbornom skupu u Lisinskom u nedjelju ustvrdio da tadašnji i sadašnji HDZ nemaju nikakvih dodirnih točaka osim naziva. Rekao je i da premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nemaju snage za promjene, ali da imaju snage reći da je Škoro izdao HDZ. "Ne, ne i ne. HDZ i Franju Tuđmana izdao je Andrej Plenković”, rekao je Škoro.
Miroslavu Škori, ali i kandidatu SDP-a Zoranu Milanoviću, na kritike je odgovorila i Kolinda Grabar-Kitarović napisavši na Twitteru: "Oba su pala." Boraveći u Sinju predsjednica je, upitana kako komentira činjenicu da je Škoro na svom skupu poručio kako je on njihov predsjednik, rekla: "Ja sam predsjednica Hrvatske, predsjednica svih hrvatskih državljana, bili oni u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, u iseljeništvu ili manjine u susjednim državama. Što se tiče autentičnog HDZ-a, pitam se otkud to najednom. Ja sam u svojoj domovini od svojega rođenja bila i u najtežim vremenima, početkom devedesetih. Nekad treba pitati gdje si bio kad je grmilo, neki su tamburali po Americi, dok smo mi ovdje davali potporu svojim ljudima, svojoj vojsci, svojim oružanim snagama. A kad je riječ o HDZ-u, trenutačno kao predsjednica, naravno, nisam član, međutim, nikada nisam okrenula leđa HDZ-u niti sam u stranci bila zbog političkog profita. Pridružila sam se stranci krajem osamdesetih godina kao pokretu za koji sam prepoznala da je pokret za slobodnu i neovisnu Hrvatsku", rekla je predsjednica. H/D.Pav.
Možda ste propustili...