Mozaik
WILLIE NELSON

Zbog zdravlja morao
prestati pušiti travu
Objavljeno 8. prosinca, 2019.
Slavni country-glazbenik 86-godišnji Willie Nelson, poznat i kao jedan od najvećih ljubitelja marihuane u glazbenom svijetu te kao jedan od najglasnijih boraca za legalizaciju te biljke, prestao je pušiti zbog zdravlja nakon čak 65 godina. Otkrio je to u nedavnom intervjuu za KSAT News. Kaže da je morao promijeniti način života.


- Zlostavljao sam svoja pluća od djetinjstva. Sat vremena sviranja na pozornici meni je kao dobar trening, a pluća su vaš najveći mišić. Zbog toliko godina pušenja ovih mi je dana malo teško disati. Pušenje me zamalo ubilo, više ne pušim te se više i bolje brinem se za sebe - rekao je u intervjuu glazbeni velikan koji je ranije ove godine morao otkazati nastup problema s disanjem, no obećao je svojim obožavateljima da će se brzo vratiti u formu.


Iako mu je pušenje donijelo brojne zdravstvene probleme, Nelson je i dalje strastveni zagovornik marihuane, pa je našao drugi način kako je konzumirati. Naime, prebacio se na čokoladice s travom koje mu priprema supruga, i kaže da mu je od njih bolje.


U posljednje vrijeme zbog Nelsonovih godina pisalo se da se "jedva drži na životu", no 86-godišnjak odgovara da ga nije briga za to.


- Ovdje sam, drago mi je da sam ovdje, i imam sreće što sam ovdje - rekao je Nelson.


Inače, legendarni je glazbenik 2015. godine otvorio vlastitu tvrtku Willie’s Reserve koja proizvodi njegov soj trave i prodaje ga, a kako stoji na stranici, oduvijek se vodio motom "moja zaliha je i tvoja zaliha". Snoop Dogg, još jedan poznati uživatelj marihuane iz svijeta glazbe, prošle je godine prilikom gostovanja u popularnom američkom talk-showu Jimmyja Kimmela izjavio kako je Willie Nelson jedina osoba koja je uspjela popušiti više trave od njega. Njih su dvojica jednom prilikom u Amsterdamu održali malo natjecanje u pušenju, no country-glazbenika čak ni 38 godina mlađi reper nije mogao pratiti. Kaže da se doslovce prepušio.


- Morao sam tražiti time-out - rekao je reper koji je s Nelsonom surađivao na čak tri pjesme, točnije himne marihuani: "My Medicine" (2008.), "Superman" (2011.), i "Roll Me Up" (2012.). D. Miklić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike