Zdravlje
NAPREDAK TEHNOLOGIJE U MEDICINI DONOSI DUGOROČNA RJEŠENJA

Što je problem suhog oka?
Objavljeno 9. prosinca, 2019.
Suho oko ili Sindrom suhog oka je kronično i najčešće progresivno stanje koje se očituje kao nedostatak suza ili promjena njihove kvalitete. Rezultat tih promjena je nedostatna vlažnost oka. Ovisno o uzroku i težini, taj se uzrok najčešće ne može u potpunosti ukloniti standardnim metodama liječenja. Kad se jednom dijagnosticira, suho oko pacijenta prati do kraja života, zbog čega oboljeli moraju biti upoznat s prirodom svog stanja, mogućnošću liječenja te uvođenju promjena u svakodnevni život kao bi zadržali njegovu kvalitetu. Iako sindrom suhog oka može nastati u bilo kojoj dobi, rizik se povećava kod starijih osoba. Također, usljed hormonalnih promjena žene su znatnije izložene nastanku bolesti. Današnji način života, klimatske oscilacije, rad na računalu te pretopli ili klimatizirani prostori utječu na činjenicu da se sve mlađa populacija neuspješno bori sa sindromom suhog oka. Općenito govoreći, stanje suhog oka je rezultat problema bilo zbog nedovoljne količine suza (hiposekrecijski oblik), njihova prekomjerna isparavanja (hiperevaporativni oblik) il nedostatne kvalitete suznog filma. Simptomi suhog oka najčešće se opisuju kao osjećaj: suhoće,nelagode općenito, peckanja, preosjetljivost na svjetlost, žarenja iritacija očiju pri buđenju, osjećaj pijeska, sluzav sekret, osjećaj stranog tijela u očima, oštećenje vida, bol u oku.

Cilj liječenja suhog oka ide u dva pravca. U pravcu ublažavanje simptoma i shodno tome poboljšanje bolesnikove kvalitete života kao i sprečavanje mogućih komplikacija.

U najvećem broju slučajeva suho oko je stanje površine oka koje, osim subjektivnih smetnji, ne izaziva teže poremećaje očne funkcije. No, u sklopu tog sindroma moguće su i komplikacije, koje mogu biti i opasne za vid, te se svakako i one trebaju uzeti u obzir. Na svjetskom tržištu nedavno se pojavio uređaj koji s vrlo visokom efikasnošću dugoročno rješava problem suhog oka putem električne stimulacije na određenim frekvencijama (Kvantna molekularna rezonanca (QMR®).)

Quantum Molecular Resonance tehnologija pokazala se vrlo učinkovitim u poticanju stanične regeneracije, stimulacije metabolizma, stimulacije matičnih stanica te općenito regenerativnim procesima u ovom slučaju oboljelog oka.

Očna optika Lens prva u Hrvatskoj nudi pacijentima tretmane Rexon eye uređajem na principu QMR tehnologije koji se na svjetskom tržištu pokazala kao najbolji u liječenju sindroma suhog oka. Znanstvnene studije, javno dostupna istraživanja te tisuće izliječenih pacijenata diljem svijeta razlog su da nam se obratite s povjerenjem.Naručite se na besplatne konzultacije pozivom na: 031 367 090.Jer zdravlje je sigurno najljepši božićni poklon.

Jasminka Knežević
Očna optika Lens prva u Hrvatskoj nudi pacijentima tretmane Rexon eye uređajem na principu QMR tehnologije
Možda ste propustili...

NUTRICIONIZAM POMOĆ U GUBITKU TEŽINE

Vlakna nas održavaju sitima i zadovoljnima

Najčitanije iz rubrike