Sport
MOLINA NOKAUTIRAN U TREĆOJ RUNDI

Hrgović: Vjerujem da mogu postati svjetski prvak
Objavljeno 7. prosinca, 2019.
Pozivam najveće da pristanu na borbu s mladićem iz Hrvatske

Deset od deset. Omjer je pobjeda Filipa Hrgovića u profesionalnoj karijeri. U svom desetom profesionalnom meču, koji je održan u sklopu velikog boksačkog spektakla u saudijskom gradu Diraji, gdje je središnji događaj bio uzvratni meč za svjetskog prvaka između Andyja Ruiza i Anthonyja Joshue, hrvatski je superteškaš svladao Amerikanca Erica Molinu nokautom u trećoj rundi.

Amerikanac meksičkih korijena bio je dosad najozbiljniji suparnik Hrgoviću. Čak se dvaput borio za titulu svjetskog prvaka. Međutim, vidjelo se od početka meča kako protiv "Životinje iz Sesveta" nema šanse. Već 15 sekundi prije isteka prve runde, nakon serije udaraca Molina je završio na podu, pa ga je već tada spasio gong. Nakon pola minute u drugoj rundi Molina je opet srušen, no Amerikanac se potom vratio s nekoliko opasnih udaraca. Filip 20 sekundi prije isteka druge runde udarcem u jetra šalje Molinu i treći put na pod, ali ponovno zvono odgađa kraj borbe. No, minutu prije kraja treće runde Hrgović desnim krošeom obara i četvrti put Molinu, a sudac konačno prekida neravnopravnu borbu, kojom se Hrgović još približio ne samo fizički tituli prvaka svijeta. Naime, u Saudijskoj Arabiji nikada nije bio bliže pojasima s obzirom na to da je nekih dva sata kasnije održan meč kojima je objedinjena kategorija svjetskih prvaka po verzijama IBF, WBO, WBA i IBO. Vjerujemo, vrlo brzo doživjet ćemo i Hrgovićevu borbu.

- Spreman sam za meč za svjetski naslov - poručio je Hrgović, i uputio poziv i najvećima.

Među njima sigurno i Anthony Joshui koji je jednoglasnom odlukom uzvratio Ruizu i vratio pojase u svoje vlasništvo. I dok je Joshua nakon meča poželio i treći ogled s Ruizom, koji je pri tome prihvatio "bačenu rukavicu", jedan momak iz Hrvatske imao je drukčije želje.

- Pozivam najveće u ovoj kategoriji da pristanu na borbu s mladićem iz Hrvatske. Imam mnogo poštovanja za Molinu koji je pristao na borbu sa mnom kad to nitko nije htio. Bio je to rat u kojem sam koristio sva oružja. Vjerujem da mogu postati svjetski prvak, iako se može dogoditi i da to nikad ne postanem - kazao je Hrgović koji bi sljedeći meč mogao imati u ožujku.

Suparnik bi mu trebao biti jedan od najvećih zvijezda supertepške kategorije David Chisora. K. Lacković

Možda ste propustili...

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

Najčitanije iz rubrike