Sport
SUPERLIGA

Osječki odbojkaši danas otvaraju domaći prosinac
Objavljeno 7. prosinca, 2019.
Nakon Medicinar Trnja (subota, 16.30), odbojkaše s Drave čekaju ogledi protiv Splita i Varaždinaca

Odbojkaši s Drave permanentno drže visoke pozicije u Superligi. Mursa-Osijek trenutačno je na drugom mjestu, ali isključivo zbog slabijeg set-količnika od Rijeke, s kojom je pak bodovno izjednačena, što je i najvažnije. Predstojećeg vikenda superligaška karavana stiže na pola puta, a u 9. kolu Osječane čeka derbi-dvoboj. U subotu u Gradski vrt stiže Medicinar Trnje, koji je do prošlog kola bio poravnat sa svojim domaćinom. Zagrepčani su izgubili korak, a sigurno je da će ga pokušati ponovo uhvatiti u slavonskoj metropoli.

- Do kraja će se voditi velika borba za prva dva mjesta, koja vode u najjaču skupinu u drugom dijelu prvenstva, gdje se priključuju zagrebačka i kaštelanska Mladost. Do raspleta ima još vremena i utakmica, ali pokušat ćemo ostati tu gdje jesmo - kaže trener Mario Teppert, koji ovaj tjedan svoju momčad priprema za zahtjevan ispit. "Medicinari" su momčad iz gornjeg doma, a, uz to, sigurno imaju i dosta informacija o svojim domaćinima, što i ne čudi jer na klupi im je bivši trener Osječana, Davor Meringer.

- Obostranih tajni nema, svjesni smo da nam stiže kvalitetan suparnik kojeg imamo priliku dodatno udaljiti od drugog mjesta. Ako bude sve prema planu, pobjegli bi im na šest bodova. Medicinar je u prošlom kolu doživio domaći poraz od Splita, koji je sada ojačan za Igora Omrčena i takvi će sigurno mnogima pomrsiti računicu. Naša je jasna, uzeti nova tri boda i tako nastaviti uspješan niz koji držimo već mjesec dana - kažeTeppert, koji priželjkuje da pobjednički niz potraje bar još do kraja kalendarske godine. Preostalo je odigrati još tri kola u 2019. godini, a Mursa-Osijek sve će ih odraditi na domaćem parketu. Nakon "medicinara", gostuju Split i Kitro Varaždin. Naravno, bilo bi poželjno iz prosinačke domaće serije izvući što je više moguće, a kada bi se "pod bor" stavilo maksimalnih devet bodova, bio bi to najbolji poklon odbojkaša Drave samima sebi, ali i njihovim pristalicama.

Za razliku od “mursaša”, brodske odbojkaše čekaju vezana gostovanja. U ovom kolu Marsonia u subotu (19.30) ide na megdan vodećem superligaškom sastavu u Rijeku. Lider ne gubi na svom parketu, a kada bi gosti uspjeli nešto “otkinuti” i iznenaditi, pomogli bi i slavonskom rivalu. No, objektivno, Riječani su veliki favoriti, pokoji bod na strani realnije je tražiti za tjedan dana u Sisku. Ostali parovi 11. kola: Split - Kitro Varaždin, Centrometal - Rovinj i Sisak - Zadar.

Nino Benčina
IZVUČENI PAROVI OSMINE FINALA KUPA
Jučer su ždrijebani parovi osmine finala domaćeg Kupa u obje konkurencije. Igra se jedna utakmica za prolaz među osam najboljih, a termin je 18. prosinaca. Kod odbojkaša nas čeka slavonski obračun, Marsonia (Sl. Brod) domaćin je Mursi-Osijek. Ostali parovi: Kitro Varaždin - Split, Medicinar Trnje - Rovinj, Zadar - Rijeka, Croatia - Mladost Ribola, Umag - Sisak, Čazma - Centrometal i pobjednik Regije Jug - Mladost (Z).

Kod odbojkašica igra slavonski kvartet. Osijek dočekuje Brda, Nova Gradiška domaćin je Marini Kaštela, dok će B-ligaš Ferivi Višnjevac ugostiti superligaša Poreč. U goste će Enna Vukovar, a protivnik je Veli Vrh. Još igraju: Split - Mladost, Zadar - Rijeka CO, Dubrovnik - Kaštela i Karlovac - Olimpik.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike