Kultura
USKORO I SVEČANA 500. IZVEDBA

"Kaubojima" Grand Prix na 16. međunarodnom festivalu u Nikšiću
Objavljeno 6. prosinca, 2019.
Nakon osvojene dvije nagrade na Prishtina International Theatre Festival 2019. u studenom za predstavu Voliš li me? Teatru EXIT stiže još jedna međunarodna nagrada: Grand Prix za najbolju kolektivnu igru na 16. međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću predstavi Kauboji, u režiji Saše Anočića. Žiri u sastavu: redatelj Blagota Eraković, književnik i redatelj Mišo L. Korać i glumac Jovan Krivokapić odluku je donio jednoglasno.


Žiri u Odluci navodi da je festival imao visoki domet kada je u pitanju kvaliteta glume, koja se ogledala u mnoštvu glumačkih izraza, što je ovaj Festival obogatilo, a scena Nikšićkog pozorišta bila je svojevrsna demonstracija i škola glume.


Nagradu je ravnopravno podijelio ansambl: Saša Anočić, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Krunoslav Klabučar, Damir Klemenić, Radovan Ruždjak, Rakan Rushaidat i Ivana Rushaidat. Predstava će uskoro proslaviti i svečanu 500. izvedbu.

Grad Nikšić, s bogatom kazališnom tradicijom i novom zgradom i profesionalnim kazalištem, bio je izvanredan domaćin. N.Vek.
Možda ste propustili...

U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Djeca na otvorenju preuzela ključeve Grada

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

Najčitanije iz rubrike