Osijek
OBILJEŽEN DAN OBRANE GRADA OSIJEKA

Spomen na poginule u Rosinjači i Antunovcu
Objavljeno 5. prosinca, 2019.
U sklopu obilježavanja Dana obrane grada Osijeka, 5. prosinca, kada je stradalo 29 branitelja i jedan nestao, jučer je odana počast i zapaljene su svijeće na spomen-obilježju Poginulim braniteljima u šumi Rosinjača u Hebrangovoj.

Predsjednik Gradskog ogranka Osijek Temeljnog ogranka sveti Rok UHDDR kaže da se tog dana prisjećaju stradanja velikog broja i branitelja i civila uzduž cijele bojišnice od Nemetina preko Osijeka i do Antunovca. Himnu i prigodnu skladbu izveo je HOPGD Zrinski, a za svakog poginulog branitelja ružu su položili učenici Trgovačke i komercijalne škole "Davor Milas", koja nosi ime po svom bivšem učeniku koji je kao maloljetni dragovoljac položio život na oltar domovine. Počast je odao u ime Osječko-baranjske županije i KUBIS-a Antun Blažević, predsjednik Odbora za branitelje Grada Osijeka Darko Nađ s predsjednikom GV-a Željkom Požegom i dopredsjednikom Dragom Šerićem. Odali su počast i roditelji i članovi obitelji poginulih branitelja, brigadir Željko Ljubas, izaslanik dopredsjednika Vlade RH i ministra obrane, Dinko Tandara, pomoćnik ministra i izaslanik ministra branitelja Tome Medveda. Molitvu je predvodio velečasni Robert Almaši.

S mjesta gdje je poginulima bila baza za odlazak na obrambene položaje Osijeka 1991. krenuo je maraton “Rosinjača ‘91.”. Maratonci simbolično otrče crtu južne bojišnice Osijeka i završavaju u Antunovcu, gdje je jučer također odana počast braniteljima tog u ratu stradalog sela. Počast je tamo poginulim braniteljima i civilima odao Davor Tubanjski, načelnik Općine Antunovac, s izaslanstvom, na mjestu masovne grobnice i kod antunovačke Spomen-kapelice. Počast su odala i brojna izaslanstva. D. Pejić
Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

ZATVOREN MUZEJ LIKOVNIH UMJETNOSTI

Građa je na sigurnome, izložbe u podstanarstvu

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana