Regija
DARIJA PEROŠEVIĆ PONOS JE VALPOVA

Nakon što je dobila borbu za život, osvaja važne poduzetničke nagrade
Objavljeno 6. prosinca, 2019.
VALPOVO

Na završnoj konferenciji projekta "Nova perspektiva za žene u nerazvijenim područjima Hrvatske – Ženska perspektiva", na kojoj su podijeljene nagrade za najbolje poduzetničke priče i poduzetnice za ostanak i razvoj posla u Slavoniji, među dobitnicama nagrada našla se i Valpovčanka zlatnih ruku – Darija Perošević, priopćeno je iz "Ženske perspektive".

Projekt "Ženska perspektiva" u travnju 2018. godine pokrenula je Udruga za razvoj poduzetništva Perspektiva iz Lipika, a financira ga The Coca-Cola Foundation s 250.000 dolara i nastao je kako bi se poduzetnicama iz manje razvijenih područja Hrvatske pomoglo da s boljim znanjem, pripremom i učenjem kroz druge uspješne primjere pojačaju svoje poduzetničke aktivnosti. Na projekt se ove godine prijavilo 65 poduzetnica iz sedam županija.

- Izradom suvenira i poslovnih poklona bavim se već šest godina, a poslovanje sam počela s malim šokačkim šeširićima za boce, koji su s vremenom postali moji mali ambasadori diljem svijeta. Danas u asortimanu imam 20-ak proizvoda, no uvijek se rađaju nove ideje i novi proizvodi, koje prilagođavam osluškujući potrebe tržišta. U svom asortimanu imam već prepoznatljive setove za šljivovicu u nekoliko veličina, za koju smo dobili i nagradu Osječko-baranjske županije za najbolju poduzetničku ideju prošle godine - ponosno ističe Valpovčanka, koja kupce jednako oduševljava i različitim suvenirima i poslovnim poklonima sa slavonskim motivima, lovačkim, ribičkim, vatrogasnim setovima, magnetima, podmetačima za čaše, čokanjčiće te poklon-pakiranjima prema željama.

Očekuje da će joj najnovija nagrada biti i dodatni vjetar u leđa da poradi na proširenju svog asortimana i tržištu ponudi još više proizvoda koje zajedno sa svojom obitelji s puno veselja kreira u toplini svoga doma.

Lidija Aničić
Fascinantan životni i poslovni put
Otkako je Darija Perošević postala vlasnica priznanja za najbolju poduzetničku ideju Osječko-baranjske županije, mnoge je fascinirao i njezin neobičan životni i poslovni put. Svojom životnom pričom osvojila mnoge nakon što je kao samohrana majka troje djece prvo ostala bez posla, a zatim joj je dijagnosticiran i tumor na mozgu, koji je pobijedila uz nekoliko operativnih zahvata i zahtjevnom rehabilitacijom, a uz sve to još se upustila u poduzetničke vode. Stoga joj je ova nagrada još dragocjenija i poticaj da nastavi putem kojim je krenula, poručuje.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEVRIJEME POHARALO SLAVONIJU I BARANJU

Ozlijeđeno 16 osoba, vjetar i odroni nanijeli veliku štetu

2

SAMO TEHNIČKA I GIMNAZIJA POPUNILI SVA MJESTA U LJETNOM ROKU

Za traženo zanimanje zidar i ove godine interes je slab

3

PRIMJERENI UVJETI ZA RAD

Novi prostor za Razvojnu agenciju u centru Vukovara