Novosti
ZBOG NEUREDNE DOSTAVE POZIVA

Odgođena sudska odluka o optužnici protiv Todorića
Objavljeno 5. prosinca, 2019.
Zbog neuredne dostave poziva drugooptuženom Anti Huljevu optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u četvrtak nije raspravljalo o osnovanosti prve optužnice protiv nekadašnjeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića.


Optužnicom, koja je podignuta u rujnu, tužiteljstvo Todorića tereti da je, s troje suradnika, plaćanjem fiktivnih savjetodavnih usluga švicarskoj tvrtki svoj bivši koncern Agrokor oštetio za 1,25 milijuna eura. Optužnicom su, uz Todorića i nekadašnjeg menadžera u Agrokoru Ante Huljeva, obuhvaćene i bivša Agrokorova menadžerica Piruška Canjuga te austrijska državljanka Nicole De Rossi.


"Smatramo da je optužnica apsurdna jer je riječ o legalno-pravnom poslu zbog kojega nema razloga za podizanje optužnice, ali nas na ovom sudu ništa ne čudi", kazala je nakon odgođene sudske sjednice Todorićeva braniteljica Jadranka Sloković.


Branitelj trećeoptužene Piruške Canjuge, odvjetnik Anto Nobilo, izjavio je kako ne postoji ni jedan dokaz da je njegova branjenica ikoga poticala na neko kazneno djelo. "Ovo je školski napisana optužnica bez ijednog dokaza. Vrijeme je da sudsko vijeće podvuče crtu i prema nedostatku dokaza zaključi da se bez valjanih dokaza ne može podići optužnica", dodao je Nobilo. Zamjenica zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika Karolina Dragičević kazala je da je spornih 1,25 milijuna eura s računa švicarske tvrtke blokirano u prethodnom postupku i da je nova sjednica optužnog vijeća zakazana za 12. prosinca.
Todorić, kao predsjednik uprave Agrokora, i Huljev, kao izvršni direktor financija, u koncernu su, prema sumnjama tužiteljstva, 2013. zlouporabili svoj položaj jer su na štetu koncerna omogućili plaćanje 1,25 milijuna eura u korist švicarskog trgovačkog društva za savjetodavne usluge, znajući da one nisu, niti će biti, obavljene u korist koncerna. Švicarska tvrtka time se materijalno okoristila, a koncern je oštećen za 1,25 milijuna eura, objavio je ŽDO. H
Možda ste propustili...

POTPREDSJEDNIK VLADE BORIS MILOŠEVIĆ (SDSS)

Svoj dolazak u Knin smatram zalogom za budućnost

RUSKA NUKLEARNA PODMORNICA

20 godina od potonuća Kurska

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana