Novosti
NADAJU SE IZNOSU OD PRIBLIŽNO 2000 KUNA

Tri četvrtine građana očekuju božićnicu
Objavljeno 4. prosinca, 2019.
Tri četvrtine hrvatskih građana očekuju božićnicu, pokazalo je istraživanje portala MojPosao. U istraživanju je sudjelovalo više od 400 ispitanika, ali i 11 poslodavaca.

Ove godine božićnicu očekuje 73 posto ispitanika, što je povećanje u odnosu prema prošloj godini, kada ju je očekivalo 69 posto građana. Ispitanici koji ne vjeruju da će dobiti blagdansku nagradu kao razlog njezina izostanka navode politiku tvrtke (67 %) i loše poslovne rezultate (14 %). Velika većina onih koji računaju na božićnicu (91 %), kao i dosadašnjih godina, očekuje novac, i to u prosječnom iznosu od 1938 kuna, što je 33 posto više od iznosa koji su prosječno dobili prošle godine (1459 kuna). Bon za kupnju ove godine očekuje 26 posto ispitanika, a 10 posto osoba nada se poklon-paketu.

Božićnicu u najvećoj mjeri očekuju zaposlenici hrvatskih institucija, gdje je očekuju aposlutno svi djelatnici, a u najmanjoj mjeri zaposlenici privatnih tvrtki u domaćem vlasništvu (69 %). Božićnici se najviše nadaju zaposlenici velikih (83 %) i srednjih (75 %) tvrtki, a najmanje, kao i prošle godine, djelatnici malih tvrtki (63 %).

Poslodavci koji su se odazvali istraživanju ističu kako je božićnica svojevrsni bonus zbog dobrog poslovanja tvrtke. Prosječno tri od četiri poslodavca naglašavaju kako je ona alat za zadržavanje postojećih zaposlenika, za polovinu je božićnica stvar tradicije, a za trećinu je to jedan od načina privlačenja novih zaposlenika. D.Pav.
Možda ste propustili...

PRVI HITNI LET ZABILJEŽEN I U SLAVONIJI

Helikopterska medicinska služba djelovala 26 puta

INFLACIJA U OŽUJKU 4,1 POSTO

Najviše poskupjeli hrana i sokovi

INOVACIJSKO NATJECANJE ZA PRIMJENU UMJETNE INTELIGENCIJA U ZDRAVSTVU I MEDICINI

Pobjednik MediBoost