Sport
NEXE PONOVNO POKLEKNUO U ZAVRŠNICI

Našičani nisu izvukli pouku iz Lisabona
Objavljeno 5. prosinca, 2019.
Rukometaši NEXE-a doživjeli su još jedan poraz, nakon šokantnog oproštaja od EHF kupa, kod kuće su izgubili bodove u SEHA Gazprom ligi. Bolja od Našičana u utorak navečer bila je momčad Motora iz Zaporožja (25:28), a ta utakmica je ponovno otkrila sve probleme koje u završnicama utakmica ima momčad Hrvoja Horvata. Sve ono dobro što su napravili u 50 i nešto minuta, Našičani su uprskali u posljednje tri minute. Napravili su nekoliko tehničkih pogrešaka, Motor je iskoristio te darove i uzeo bodove u Našicama. No utakmica je ponudila i jednu dobru stvar, NEXE je pokazao kako se vrlo dobro može nositi s momčadi koja igra u Ligi prvaka.

Horvatova momčad je u 38. minuti imala pet pogodaka prednosti i onda spletom nes(p)retnih okolnosti dopustila Motoru da se tri minute prije kraja vrati u utakmicu i pobijedi. Čudno je da NEXE nije izvukao pouku nakon Lisabona, pa igrači ponovno nisu bili koncentrirani do posljednjeg sučevog zvižduka.

- Osim posljednjih nekoliko minuta kada smo propustili nekoliko napada i napravili pogreške koje se ne bi smjele događati, odigrali smo vrlo dobro. Sada moramo analizirati našu ukupnu igru, vidjeti što je bilo dobro i pokušati se riješiti onoga lošeg. Motor je, rekao sam to i prije našeg susreta, dobra momčad i nije bilo lako igrati protiv nje. Naša završnicu posljednjih nekoliko minuta zaista nije bila dobra. Ostale su nam još dvije utakmice u prvom dijelu SEHA lige, u Zagrebu protiv Bejing Sport University i kod kuće protiv jakog Vardara. U obje želimo bodove - komentirao je trener NEXE-a Hrvoje Horvat.
S. Sobodić
GOSTI PRESRETNI ZBOG PUNOG PLIJENA
Trener Motora Ivegen Budko bio je zadovoljan poslije susreta. I može biti jer su rukometaši NEXE-a itekako darivali goste.

- Bilo je razdoblja kad smo tonulu, ali sam sretan što smo to uspjeli prevladati i doći do novih bodova.

Na njegovu tragu je Stevan Vujović koji je zabio sedam pogodaka za Motor i bio najbolji strijelac susreta.

- Znali smo koliko je teško igrati protiv NEXE-a u Našicama, zato su ovi bodovi itekako vrijedni. Sviđa mi se način na koji NEXE igra i na tome mu čestitka. Inače, utakmica je bila slična onoj koju smo igrali u Zaporožju, nama je najvažnije da smo pobijedili - kazao je Vujović.
Možda ste propustili...

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

Najčitanije iz rubrike