Sport
BOŽIĆNI RUKOMETNI TURNIR

Veterani i veteranke u akciji u dvorani Zrinjevac 17. put
Objavljeno 5. prosinca, 2019.
I ove će godine osječki veteranski turnir imati međunarodni predznak

Veteranski rukometni klub Osijek svake godine tijekom adventa organizira zanimljiv skup, odnosno turnir za rukometašice i rukometaše. Ovogodišnje okupljanje u Osijeku bivših rukometašica i rukometaša doživjet će svoje 17. izdanje.

U dvorani Zrinjevac u petak i subotu na parketu će se naći njih 350, a nastupit će 25 klubova, od čega 15 u muškoj i deset u ženskoj konkurenciji. I ove godine turnir će imati međunarodni predznak. Osim momčadi iz Hrvatske, stižu i veteranske ekipe iz Slovenije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Prošle godine na 16. Božićnom međunarodnom rukometnom turniru naslov pobjednika osvojila je tuzlanska Sloboda u muškoj i ekipa Crne ovce iz Sinja u ženskoj konkurenciiji. Nažalost, zbog smrtnog slučaja jedne od igračica ekipa iz Sinja otkazala je dolazak u Osijek, pa neće biti u prigodi obraniti prošlogodišnji naslov. Nažalost, i osječki veterani ostali su bez jednoga svoga člana. Nedavno je rukometnu obitelj iznenada napustio Dario Tomičić "Darika", koji je bio posebno omiljen među veterankama i veteranima i aktivan u organizaciji ove priredbe. Stoga će agilni članovi VRK Osijek organizirati malu humanitarnu akciju, pa će nakon završetka turnira odnijeti prigodne poklone njegovoj djeci. Stoga, ovogodišnji turnir bit će i odigran "Dariki" u spomen. Inače, prve utakmice na rasporedu su u petak u 9.30 sati. Okupljanje i dolazak prvih veterana predviđeni su još u četvrtak u popodnevnim i večernjim satima. Službeno otvorenje uz mimohod svih sudionika i sudionica predviđeno je za petak u 13 sati. Uz neizostavne pozdravne govore, tijekom izlaska na parket i ove godine puštat će se pjesma "Za dobra stara vremena", neslužbena himna svih bivših rukometašica i rukometaša. Jer, svaki dolazak u Osijeku i slični turniri prigoda su i za prisjećanja svoje aktivne karijere. Naime, u Zrinjevcu će se moći vidjeti i niz bivših reprezentativki i reprezentativaca. Tako su standardni sudionici Nikša Kaleb, koji predvodi ekipu iz Metkovića, zatim bivši reprezentativci Bruno Gudelj i Zvonimir Bilić, niz je bivših slovenskih, srpskih, crnogorskih i bosanskohercegovačkih članova muških i ženskih rukometnih reprezentacija.

- I ovogodišnji broj sudionika pokazuje kako svi vole doći u Osijek. Stoga, dolazak velikog broja sudionika također ide prema promociji našega grada i kraja, posebno u ovo predblagansko vrijeme. Naravno, naš je cilj ponovno biti dobar domaćin i da svi s puno lijepih dojmova napuste naš grad - rekao nam je Vjekoslav Bibi Mozer u ime organizatora VRK Osijek, koji će naravno imati svoju mušku i žensku ekipu.

Inače, finale je predviđeno za subotu u 18 sati. Nakon toga svečana večera i dodjela priznanja te proglašenje najboljih pojedinaca i pojedinki održat će se u osječkom kampusu.

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike