Sport
DOMAĆI PORAZ OSIJEKA II U 16. KOLU DRUGE HNL

Poklon vratara Barešića za treći poraz bijelo-plavih u svom Gradskom vrtu
Objavljeno 4. prosinca, 2019.

Nogometaši Osijeka II poraženi su u Gradskom vrtu u prvoj utakmici 16. kola Druge HNL od Dinama II s 1:0. Utakmica je unaprijed odigrana zbog nastupa gostiju u juniorskoj Ligi prvaka sljedeće srijede, a gosti su bodove odnijeli zahvaljujući katastrofalnoj pogrešci vratara Barešića.


Iako su većim dijelom utakmice mladi dinamovci imali inicijativu i više loptu u nogama, to nisu uspijevali konkretizirati nekim značajnijim prilikama. Uglavnom se igralo između dvaju šesnaesteraca, uz tek poneki opasniji dolazak pred suparnički gol. Na prvi nagovještaj prijetnje trebalo je čekati do 27. minute, kada je dosuđen slobodan udarac za Dinamo II na nekih 23 metra, točno po sredini, ali je udarac Đire završio u živom zidu, a na kraju je od svega bio samo korner. Tri minute kasnije Osječani su bili oštećeni za slobodan udarac iz još bolje situacije, Beljo je dobio udarac po nogama na rubu kaznenog prostora, no sudac je samo pokazao da se igra nastavi. U 32. minuti zaprijetio je Soldić udarcem s 20-ak metara, ali je Horkaš obranio taj pokušaj. Tri minute potom uzvratili su Zagrepčani, nakon prodora Šutala s lijeve je strane Šipoš ubacio pred vrata, gdje je udarac Jovičevića s desetak metara završio u bloku. U 37. Hrvoj je zdesna uposlio Krizmanića, koji je s 12-13 metara gađao pokraj gola, a slično je završio i pokušaj Gyuhyeonga u 44. kada je s 20 metara slijeva pucao pokraj suprotne vratnice.

I početak drugog poluvremena protekao je u boljoj igri gostiju, koji su prvi put zaprijetili u 55. minuti nakon lijepe akcije i ubačaja Antovskog slijeva, no udarac Šipoša bio je neprecizan. Umalo su bijelo-plavi poveli u 67. nakon prodora Dage s lijeve strane, ubačaj je blokirao Đira te zamalo iznenadio Horkaša, koji je ipak uspio odbiti u korner. Tri minute kasnije gosti su prvi put gađali u okvir gola, no pokušaj Franjića s 20 metara nije bio problem za Barešića. Isti je dvojac bio na sceni i pet minuta potom, s istovjetnim epilogom. No već u idućoj minuti domaći je vratar katastrofalno pogriješio i presudio susret, u svom je kaznenom prostoru dodao čistu loptu Šipošu koji taj poklon nije propustio. Do kraja utakmice domaćini su neuspješno pokušavali stići do izjednačenja, a Zagrepčani su u nadoknadi mogli i do drugog pogotka, no udarac Đire zaustavila je greda. G. Roguljić

 

Rezultati by SofaScore

Osijek II       0

Dinamo II       1 (0)

OSIJEK - Stadion Gradski vrt. Vrijeme: hladno. Teren: dobar. Gledatelja: 50. Sudac: Ivan Župan (Bjelovar 6). Strijelac: 0:1 Šipoš (76). Žuti kartoni: Soldić, Gačić (Osijek II), Tolić (Dinamo II).

OSIJEK II: Barešić 5, Ćosić 6,5, Magdić 6,5, Barišić 6,5, Benić 6, Gačić 6, Soldić 6, Marin 6, Todorov 6 (od 81. Ilić -), Dago 6 (od 82. Kolega -), Beljo 6 (od 92. Latković -).

DINAMO II: Horkaš 6,5, Hrvoj 6, Šutalo 6,5, Hyunwoo 6,5, Antovski 6, Franjić 6,5, Đira 6,5, Krizmanić 6, Jovičević 6 (od 72. Tolić -), Šipoš 6,5 (od 90. Baturina -), Gyuhyeong 6 (od 88. Bagarić -).

IGRAČ UTAKMICE: LEON ŠIPOŠ (DINAMO II).
Najčitanije iz rubrike