Regija
ZAVRŠAVA SE PROJEKT ZA 21 MILIJUN KUNA FINANCIRAN IZ EU-A

Poduzetnički inkubator prima prve stanare 2020.
Objavljeno 5. prosinca, 2019.
VINKOVCI - Gradnja vinkovačkog Poduzetničkog inkubatora vrijednog 21 milijuna kuna završena je i slijedi još opremanje objekta, a useljavanje poduzetnika planirano je početkom sljedeće godine. Najveći dio, 20 milijuna, sredstva su iz fondova Europske unije, a milijun je namaknio Grad Vinkovci, koji je i nositelj projekta. Ovdje će biti smještena novoosnovana mala poduzeća koja tek počinju poslovati ili su u fazi razvoja te postojeće tvrtke kojima je potreban prostor i stručna pomoć kroz savjetodavne, konzultantske i administrativne usluge i edukacije. Biti u inkubatoru za poduzetnike znači i povezati se s drugim poduzetnicima, vidjeti kako drugi rade i učiti od njih, razmjenjivati ideje te iskoristiti poslovne prilike.Objekt je površine je 1861 četvornih metara i čine ga pet proizvodnih prostora, 13 uredskih prostora, upravni dio zgrade te konferencijska dvorana od 100 četvornih metara i višenamjenska dvorana iste kvadrature s mogućnošću pregrađivanja.

- Uz suvremeno opremljenu infrastrukturu, poduzetnicima će na raspolaganju biti i brojne usluge kreirane tako da početnicima koji imaju dobru ideju olakšaju prve korake u poduzetničkim vodama. Dakle, osim usluga najma poslovnog prostora, nudit će se i usluge najma konferencijskih dvorana za organizaciju poslovnih događaja, konferencija i edukacija. Također, na raspolaganju će biti i usluge coworkinga. Ideja je da se mladim, kreativnim ljudima, koji nemaju potrebe ili mogućnosti stalnog najma poslovnog prostora, u jednoj prostoriji ponudi 6 radnih jedinica s računalom, radnim stolom i stolcem, besplatni internet, korištenje printera i dva uredska ormarića te im se omogući da u pozitivnoj radnoj atmosferi razmjenjuju ideje i dođu do uspješnih poslovnih rješenja. Kao pomoć mladim poduzetnicima u pokretanju ili unapređenju posla nudit ćemo i usluge osnivanja virtualnog ureda za one kojima kojima ne treba uredski prostor, ali žele ozbiljnu poslovnu adresu tvrtke te mjesto gdje mogu održavati povremene sastanke s klijentima - pojašnjava voditeljica projekta Melita Meštrović, zamjenica direktora Tehnološkog parka Vinkovci. Korisnicima će pružati usluge najma ovisno o fazi njihova razvoja, a kroz predinkubacijske i inkubacijske programe. Predviđene su i različite servisne aktivnosti uključujući kantinu. U savjetodavnom i edukacijskom dijelu bit će organizirane edukacije potrebne stanarima, korisnicima i partnerima inkubatora te brojne poslovne usluge kao što je savjetovanje u vezi s osnivanjem poduzeća, razrada poduzetničke ideje, izrada poslovnog plana, izrada investicijske studije, postavljanje organizacijske strukture, analiza tržišta, izrada marketinških planova, upravljanje kvalitetom, porezno savjetovanje i računovodstvo i slično.

- Jedan od ciljeva je kontinuirani rad na poticanju i stvaranju pozitivne poduzetničke kulture i poduzetničkog načina razmišljanja i djelovanja u svakodnevnom životu. Ključni čimbenik uspjeha Poduzetničkog inkubatora Vinkovci bit će umrežavanje svih gospodarskih i razvojnih aktera - kaže Melita Meštrović.

Miroslav Flego
Budući poduzetnici, javite se na natječaj
Najveća pomoć poduzetničkih inkubatora jest u tome da sam početak poslovanja učine što bezbolnijim i kvalitetnijim, da se postave uspješni temelji za razvoj te da se poduzetnicima da što više znanja i vještina za upravljanje svojim poslom, podsjeća Melita Meštrović i poziva sve koji planiraju ući u poduzetničke vode neka se jave na natječaj početkom sljedeće godine.
Možda ste propustili...

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike