Regija
PLEMENITA GESTA NAJBOLJEG POLAZNIKA ZAPOVJEDNO-STOŽERNE ŠKOLE

Bojnik Ivan Grgić nagradu donirao obitelji Varga
Objavljeno 4. prosinca, 2019.
VUKOVAR - Dobitnik Plakete Grada Vukovara za najboljeg polaznika 27. naraštaja Zapovjedno-stožerne škole "Blago Zadro" bojnik Ivan Grgić odlučio je novčani dio nagrade, u iznosu od 5.000 kuna, donirati obitelji Varga iz Vukovara, što je i učinio u gradskoj vijećnici, u nazočnosti gradonačelnika Ivana Penave. "Zapovjedno-stožerna škola ‘Blago Zadro‘ nosi ime po heroju obrane Vukovara pa je tako i nastala tradicija da najbolji polaznik nagradu uruči obitelji hrvatskih branitelja iz Vukovara. To nije samo moja gesta, već u ime svih polaznika škole", poručio je bojnik Grgić.


Donaciju je bojnik uručio majci Snježani Vargi. Riječ je o peteročlanoj obitelji - otac je hrvatski ratni vojni invalid, majka njegovateljica, a imaju dva sina i petogodišnju kćerkicu, koja je rođena s polovinom srca pa je u Njemačkoj već imala nekoliko operacija. "Zasnovao sam obitelj kada sam se vratio u Vukovar, a umirovljen sam 2002. Živimo u Vukovaru i tu želimo i nastaviti odgajati djecu", kazao je Franjo Varga, zahvalivši Gradu i bojniku Grgiću za pomoć. Roditelji su rekli i kako će s donacijom omogućiti svojoj djeci lijepe blagdane, a malena Ana poželjela je nove čizmice - u ružičastoj boji.
Inače, bojnik Ivan Grgić pripadnik je Samostalnog sektora za vojno-policijske poslove, a nagrađen je za iznimne rezultate tijekom vojne izobrazbe te razvijanje zapovjednih i organizacijskih sposobnosti, a posebno zbog moralnih osobina kakve su krasile i Blagu Zadru. S.B.
Možda ste propustili...

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

Najčitanije iz rubrike