Regija
VIJEĆE ODLUČILO O JAVNIM PRIZNANJIMA

Plakete Grada Valpova dobit će sedam laureata
Objavljeno 4. prosinca, 2019.
VALPOVO - Dr. med. Blaženka Gregorić, dr. med. Zdenka Turalija, Vjekoslav Bošnjak, Goran Brkić, dr. sc. Dinko Župan, Stanislav Čamagajevac i Udruga liječenih alkoholičara Valpovštine dobitnici su ovogodišnjih javnih priznanja u povodu 8. prosinca, Dana grada Valpova, odlučilo je na svojoj sjednici Gradsko vijeće Valpova.


Dvije poznate valpovačke liječnice primit će javno priznanje, Zlatnu plaketu "Pečat Grada Valpova", koja se dodjeljuje za životno djelo i doprinos kvaliteti života. Isto priznanje dr. Blaženki Gregorić uručit će se za 35 godina rada u udruzi liječenih alkoholičara Valpovštine, a dr. Zdenka Turalija nagradit će se nakon što je 2001. godine bila inicijator i osnivač Zajednice Vjera i Svjetlo pri Župi Valpovo, a 2004. godine osnovala je Udrugu osoba s invaliditetom "MI" Valpovo radi podizanja kvalitete života osobama s invaliditetom i roditeljima.


Plaketa Grb Grada Valpova odlazi u ruke Vjekoslava Bošnjaka, vlasnika obrta "Restoran park", koji je, osim što je uspješan poduzetnik-ugostitelj, u svom restoranu tijekom godina obučio i mnoge mlade kadrove. Udruga liječenih alkoholičara Valpovštine javno priznanje Plaketu "Matija Petar Katančić" dobit će za doprinos u prevenciji i liječenju alkoholizma i drugih oblika ovisnosti na području Grada Valpova, a Stanislav Čamagajevac – Sten iz Valpova za doprinos razvoju kulturnog i društvenog života. Poznati sportski djelatnik Goran Brkić isto priznanje dobit će za doprinos razvoju sportskog života u svojoj sredini, a dr.sc. Dinko Župan za doprinos u razvoju prosvjetnog, kulturnog i sveukupnog društvenog života svoga grada.
Zaslužnim pojedincima i Udruzi nagrade će se uručiti na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, koja će se održati u Centru kulture "Matija Petar Katančić" u petak, 6. prosinca, u 12 sati. L. Aničić
Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike