Sport
OSIJEK U ZAPREŠIĆU IGRA ZA POLUFINALE KUPA

Nema nikakvih izgovora, bijelo-plavi vrijeme je da zaradite svoje plaće!
Objavljeno 4. prosinca, 2019.

Nogometaši Osijeka danas će u Zaprešiću protiv Intera tražiti prolaz u polufinale hrvatskog Kupa. Nema dvojbe kako je u ovim okolnostima to za bijelo-plave najvažnija utakmica u drugoj polovini jesenskog dijela sezone.

Uvertira u nju nije bila dobra. U Varaždinu su Osječani propustili pobijediti i još jednom ojadili svoje navijače, a sada im se nudi prilika da koliko-toliko poprave taj gorak okus remija protiv Varaždinaca. Cijele ove jeseni opet se raspravlja o mentalnom stanju osječke momčadi koja nikako ne može pronaći ritam u kojemu će konstantno igrati na razini svog ugleda. Uvijek neki vrag nedostaje, često bijelo-plavi nemaju pobjednički stav tijekom cijelog susreta i zbog toga jako osciliraju u igrama i rezultatima. Međutim, sada su stigli do zida. U prvenstvu "mrljaju i brljaju", ali to rade i suparnici, pa se još uvijek kiksevi mogu ispraviti, ali u današnjem susretu natrag nema. Samo su dva smjera u kojemu Osijek može otići nakon ogleda u zagrebačkom predgrađu - polufinale ili "kanal". Utakmica je to koja ne trpi nikakve alibije ili ofucane frazetine o "nepredvidivom Kupu". S obzirom na kvalitetu, koja je nedvojbeno na njihovoj strani, bijelo-plavi su ti koji taj susret trebaju učiniti predvidivim. Došao je trenutak u kojemu nogometaši Osijeka trebaju zaraditi svoju plaću. Bez traženja bilo kakvih izgovora. Previše se ove jeseni pričalo o trenerima, sustavima i sličnim stvarima. Sve to je samo čisti folkor jer igrači su ti koji proizvode rezultat. U Zaprešiću će postojati samo jedna istina. Bude li Osijek pravi, domaćini neće imati nikakvih izgleda pa sve da i odigraju iznad svojih mogućnosti.

- Rezultatski se nismo proslavili u Varaždinu, ali to sad trebamo zaboraviti jer prvenstvo je još dugo i to se može popraviti. Međutim, nakon današnjeg susreta popravnog više nema. Objektivno smo kvalitetnija momčad. Nakon što nam je ždrijeb dodijelio Inter, zaključili smo kako je to povoljan suparnik za prolaz u polufinale Kupa, a sada je došao trenutak kada to trebamo dokazati na terenu. Očekujem pobjedu kojom ćemo razveseliti naše navijače - bez ustezanja je poručio Ivica Kulešević, trener nogometaša Osijeka.

Bijelo-plavi su protiv istog suparnika igrali na njegovu terenu prije nešto više od mjesec dana u prvenstvenom dvoboju, koji je prvo bio tragikomedija zbog pogrešaka u obrani, a poslije se pretvorio u čisti triler jer je Osijek u posljednjih 15-ak minuta uspio nadoknaditi dva pogotka razlike, pa je završilo 3:3. To je scenarij koji Kulešević nikako ne bi volio vidjeti danas.

- Strašno smo griješili u defenzivi u toj utakmici, ali smo kasnije pokazali napadačku snagu. Sve što mogu poželjeti za ovu utakmicu jest ponavljanje demonstracije napadačkih mogućnosti, a ostalo što se događalo u prvenstvenom susretu bilo bi dobro izbjeći. Inter je u negativnoj seriji od četiri uzastopna poraza, ali to nas ne smije zavarati, valjda nam je ta prvenstvena utakmica, kada nam je Serderov zabio hat-trick, bila dovoljna opomena - priča trener bijelo-plavih.

Što se momčadi tiče, postoje neki upitnici. Opet su ozljede u pitanju. Antu Majstorovića muči zglob, Mihaela Žapera zadnja loža, a Kulešević je odlučan:

- Za momčad će konkurirati samo oni igrači koji će biti posve zdravi. Ovo nije susret za one koji su "roviti" jer moramo biti na gornjoj granici svojih mogućnosti ako želimo zaigrati u polufinalu Kupa.

Time je sve rečeno jer ishod te utakmice mogao bi čak odlučiti i o sudbinama nekih igrača tijekom zime. Dakle, dečki, teren je vaš, pokažite se... D.Kelern
PAROVI ČETVRTFINALA KUPA
Od četiri susreta četvrtfinala hrvatskog Kupa jučer su igrali Šibenik i Lokomotiva, a prvi polufinalist postali su “lokosi” pobjedom od 4:0. Danas se, osim susreta u Zaprešiću, još igra utakmica Gorica - Slaven Belupo, koja će početi u 19 sati, a oba ta dvoboja izravno će prenositi HNTV. Četvrti par su Rijeka i Dinamo, a taj je susret odgođen za 5. veljače 2020.
INTER - OSIJEK

Početak: 16.30

       Matković       Ivušić

       Bosec       Igor Silva

       Tatomirović       Škorić

       Soldo       Majstorović

       Čeliković       Talys

       Ljubić       Lopa

       Mlinar       Jugović

       Barić       Pilj

       Ahmedi       Bočkaj

       Postojnski       Ndockyt

       Serderov       Marić

Stadion: SRC Zaprešić

Kapacitet: 5228

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka).
Možda ste propustili...

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike