Novosti
“SVATKO SE MORA IZBORITI ZA SVOJA PRAVA”

Mihalinec: Sindikalna tijela su zadovoljna svime što je dogovoreno
Objavljeno 3. prosinca, 2019.
Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec izvijestio je u utorak da su svi prosvjetni sindikati dali suglasnost na sporazum s Vladom o povećanju koeficijenata.

Mihalinec je to izjavio novinarima u Ministarstvu rada, gdje je održan radni sastanak predstavnika Vlade i sindikata, rekavši kako "bruse sporazum" i sve njegove elemente te da će "brusiti" i elemente uredbe koju Vlada treba donijeti na sjednici u četvrtak. "To je posao u kojemu se pazi na svaki zarez i točku i vrlo smo oprezni i studiozno radimo da ne bismo iz žurbe učinili neku nenamjernu pogrešku koja bi se kasnije morala rješavati na sudovima", rekao je Mihalinec. Upitan o najavi štrajka administrativno-tehničkog osoblja, Mihalinec je rekao kako je "čuo da je to neki sindikat za koji ne zna koliko ima članova", no da je poznato kakva je procedura za štrajk, odnosno da se mora najaviti na vrijeme, održati mirenje i tek onda ići u štrajk. "Ako to netko želi učiniti, u svakom slučaju ima pravo učiniti", smatra Mihalinec. Na upit hoće li u tome imati njihovu podršku, kratko je odgovorio: "Ne."

Na sastanku su bili predstavnici svih sindikata koji su sudjelovali u štrajku i postizanju sporazuma te pripremanju uredbe o koeficijentima složenosti poslova. Svi sindikati dali su suglasnost i parafirali tekst sporazuma i očekujemo potpisivanje u četvrtak nakon sjednice Vlade, najavio je Mihalinec. Potvrdio je kako su tijela svih sindikata prihvatila takav tekst te da su zadovoljni dinamikom i povećanjem osnovice, kao i ostalim materijalnim pravima. Na upit hoće li podržati najavljene štrajkove sindikata drugih resora, Mihalinec je rekao kako to treba "njih pitati." Na novinarsku tvrdnju kako su oni njih podržavali, Mihalinec je odgovorio: "To je u redu." Na ponovljeni upit hoće li ih podržati, uzvratio je da se "svatko mora izboriti za svoja prava."

Lavinu nezadovoljstva na društvenim mrežama izazvalo je to što je nenastavno osoblje izostavljeno iz povećanja koeficijenata i da članstvo sindikata nije pozvano da na referendumu odluči prihvaća li dogovor s Vladom. H/D.Pav.
Andrej Plenković

premijer

Mislim da je najvažnije da su djeca u školi, to je odgovornost Vlade i moja odgovornost da se normalizira sustav obrazovanja, i to je, što se tiče kompromisa, najvažnija poruka.
Možda ste propustili...

EPIDEMIOLOŠKE MJERE U SVETIŠTIMA

Velika Gospa uz maske, razmak i bez procesija

OLUJA 2020: JASMIN HADŽIĆ NA ISTOM MJESTU 25 GODINA POSLIJE

Kada smo razvili trobojnicu, imao sam osjećaj da vidim cijelu Hrvatsku

Najčitanije iz rubrike