Osijek
YOUTHNITED

Obilježen Dan mladih grada Osijeka
Objavljeno 3. prosinca, 2019.
Osijek je početkom tjedna proslavio svoj 233. rođendan različitim manifestacijama i zabavnim sadržajima, a u cijelu priču odlično se uklopio i drugi YOUTHNITED - Dan mladih grada Osijeka, održan jučer u novouređenom prostoru Stare pekare.

Kako nam pojašnjava Dragan Babić, član Savjeta mladih grada Osijeka, na spomenutom događaju okupljeno je 15 udruga koje se bave pitanjima mladih na području grada. “Dan mladih grada Osijeka je koncept koji smo pokrenuli prošle godine zbog želje i nastojanja da okupimo sve udruge s našeg područja te ih umrežimo, povežemo i dodatno osnažimo za pokretanje budućih projekata i inicijativa. Također smo ponosni što smo i prvi korisnici obnovljenog prostora Stare pekare u kojem će okupljene udruge i njihovi članovi predstaviti svoj rad tijekom proteklog vremena. Želja nam je brendirati ovaj prostor kao mjesto susreta mladih u kojem će imati priliku kreativnog djelovanja i međusobnog povezivanja”, istaknuo je Babić. Zahvalnost za sve ono što čine Savjetu i udrugama uputio je u ime Grada i predsjednik Gradskog vijeća Željko Požega pohvalivši sve ideje kojima obogaćuju život u gradu. “Našu suradnju temeljimo na njihovoj proaktivnosti, oni govore što žele i koju viziju razvoja imaju, a mi im u tome nastojimo pomoći, pa smo proračunom za iduću godinu predvidjeli gotovo dvostruko veća sredstva, dakle s dosadašnjih 120.000 kuna, sudjelovat ćemo s 200.000 kuna, kao pomoć u njihovu radu”, zaključio je Požega. Jedna od udruga koja se predstavila na ovogodišnjem YOUTHNITED-u je i udruga PLANTaža, koja je predstavila provedene projekte u ovoj godini.

”Prije svega tu su Papergirl i MOSS, odnosno edukacija o obnovljivim izvorima energije koju smo proveli u pet osnovnih škola, a iako je kraj godine i vrijeme je da podvučemo crtu na minuli rad, polako se okrećemo i novim izazovima koji nas čekaju u sljedećoj godini. U prvom redu to je europski projekt u kojem ćemo raditi s drugom ciljanom skupinom, umirovljenicima”, pojašnjava Darija Walter iz PLANTaže.
E. Nenadić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike