Novosti
IZBOR V. D. DEKANA NA OSJEČKOM PRAVU

Najizgledniji kandidat je Tunjica Petrašević
Objavljeno 4. prosinca, 2019.
Fakultetsko vijeće osječkog Pravnog fakulteta 28. studenoga primilo je neopozivu ostavku prof. dr. sc. Renate Perić na mjesto dekana te je u povodu toga za srijedu, 4. prosinca, sazvana sjednica Fakultetskog vijeća, koja će, prema najavljenom dnevnom redu, biti isključivo izborna. Na temelju Statuta Pravnog fakulteta neopoziva ostavka treba biti prihvaćena te se pristupa izboru vršitelja dužnosti dekana, koji dužnost može obnašati do početka akademske godine, no može i kraće, ako se u međuvremenu provedu izbori za dekana.

Trenutačno su svoje kandidature za v. d. dekana osječkog Prava podnijeli izvanredni prof. dr. sc. Tunjica Petrašević, prodekan za znanost, međunarodnu suradnju i poslijediplomske studije, prof. dr. sc. Branka Rešetar, s Katedre obiteljskopravnih znanosti, i prof. dr. sc. Mario Vinković, s Katedre radnopravnih i socijalnih znanosti. Statut Fakulteta predviđa i mogućnost predlaganja drugih kandidata na samoj sjednici Vijeća. Bit će izabran onaj kandidat koji dobije većinu glasova članova Fakultetskog vijeća. S obzirom na to da ono ukupno ima 59 članova, to bi značilo da kandidat koji na izbornoj sjednici dobije 30 glasova može računati na poziciju vršitelja dužnosti dekana Pravnog fakulteta u Osijeku u sljedećem razdoblju. Budući da ovdje nije riječ o izboru za dekana, nego za vršitelja te dužnosti, kandidati neće morati članovima Fakultetskog vijeća predstavljati svoj rad i program.

Informacije koje su posljednjih nekoliko dana kolale osječkim sveučilištem, ali i u gradskim kuloarima kažu kako najviše izgleda da bude izabran za v. d. dekana Pravnog fakulteta u Osijeku ima upravo prodekan za znanost, međunarodnu suradnju i poslijediplomski studij Tunjica Petrašević.
T.Prusina
Možda ste propustili...

NEZDRAVA PREHRANA I FIZIČKA NEAKTIVNOST

Povišeni kolesterol i kod djece

PRVI KRUG PREGOVORA O SASTAVLJANJU HRVATSKE VLADE

DP: Razgovori su konstruktivni, a od načela ne odustajemo