Kultura
NAJLJEPŠI BOŽIĆ - FELIZ NAVIDAD, 4. PROSINCA U HNK-u

Uz cvrkutave Zumbiće, o Božiću pjevaju dive Danijela Pintarić i Ivana Husar
Objavljeno 4. prosinca, 2019.

Osim programa za svoj slavljenički koncert, Dječji zbor Osječki Zumbići posebno su uvježbavali program za božićni koncert HNK u Osijeku, Najljepši Božić - Feliz Navidad, na kojem će izvesti neke od poznatih hrvatskih i stranih božićnih skladbi. Zumbićima ovo nije prva suradnja s orkestrom HNKa jer su neki od njih članovi i Dječjeg opernog ansambla koji djeluje u Institutu za vokalnu glazbu Polifonija te su do sada imali priliku sudjelovati u operama Carmen, La Boheme i Tosca. Osim u HNK-u u srijedu, 4. prosinca u 20 sati, isti će program čuti i publika u Centru za kulturu grada Belog Manastira, dan poslije.


Ovogodišnji ciklus Božićnih koncerata u HNK u Osijeku započinje slavujski, sa sjajnim gošćama - Danijelom Pintarić i Ivanom Husar. Zakoračit će s publikom u najsretnije i najprštavije razdoblje u godini - u vrijeme Došašća. Prigodni koncert koji je osječkoj publici postao već gotovo običajno blizak ove godine uveličat će pjevačke dive koje će uz zbor i orkestar HNK u Osijeku izvesti koloplet tradicionalnih, ali i svjetski poznatih tipično božićnih skladbi. Poput najslađe glazure, božićno će nas razgaliti najprpošniji i najcvrkutaviji osječki zbor – Zumbići.


- Osijek igrom slučaja nije moj rodni grad, ali s obzirom na to da sam u njemu odrasla, osjećam kao da jest. I svi me znaju kao Osječanku. Do suradnje je došlo na inicijativu nove intendantice HNK Dražene Vrselje koja prati moj rad gotovo od srednjoškolskih početaka, a nju volim i cijenim i u nju imam povjerenja pa je moj pristanak bio logičan - oduševljena je Danijela Pintarić.


U ovakvom obliku HNK nije dugo imao božićni koncert, s ovoliko glazbenih gostiju i ovako zvučnim imenima.


- Koncertu se veselim jer je to repertoar i žanr koji volim izvoditi, a i posebice je zadovoljstvo pjevati uz orkestar i zbor. Osim toga, veselim se ponovo stati pred osječku publiku, koja me nikada nije zaboravila, koja me vjerno prati i često pita kada ću ponovo zapjevati u Osijeku. Zbog toga sam posebno uzbuđena i nestrpljiva. Također se radujem nastupiti uz sjajnu Ivanu Husar. Sav repertoar koncerta koji pjevamo Ivana Husar i ja same smo odabrale i predložile. Dakle repertoar je u cijelosti naša ideja. To nam je dalo stanovitu slobodu, ali smo isto tako na sebe preuzele zadatak nabave svih potrebnih materijala, što nije bio lak zadatak. Zahvalna sam Ivani Husar i Kazalištu Komedija na ustupljenim notnim materijalima, kao i Mariju Čoporu na pomoći oko nabave nota za skladbu „Mary, did you know?“. Vjerujem da će se publici svidjeti naš izbor. Starija publika će svakako uživati u tradicionalnim božićnim pjesmama, a mlađa u aranžmanskom odmaku u pop i r‘n‘b. Dakle, za svakoga ponešto - poziva Danijela Pintarić Osječane na koncert.


Dirigent je Ante Sladoljev, a solisti i Predrag Stojić, tenor, Ladislav Vrgoč, tenor te Robert Adamček, bariton. Prateći vokali su
Jasna Komendanović, sopran, Gabrijela Škrabal, sopran, Katarina Toplek, sopran, Stefany Findrik, mezzosopran i Mirna Vidović, mezzosopran.


Narcisa Vekić
NAJLJEPŠI BOŽIĆ - FELIZ NAVIDADbožićni koncert



Radujmo se Božiću

uz najljepše blagdanske pjesme

u najsvečanijem ambijentu



Nastupaju Ivana Husar, Danijela Pintarić, solisti, orkestar i zbor Opere HNK u Osijeku te Osječki Zumbići



u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku

4. prosinca u 20 sati

Ulaznice u pretprodaji na blagajni HNK, telefon 031/220-749



u Velikoj dvorani Centra za kulturu grada Belog Manastira

5. prosinca u 20 sati

ULAZ JE SLOBODAN!
Možda ste propustili...

U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Djeca na otvorenju preuzela ključeve Grada

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

Najčitanije iz rubrike