Novosti
OČEKUJU HITAN ODGOVOR VLADE

I Carinski sindikat traži korekciju koeficijenata
Objavljeno 2. prosinca, 2019.
Carinski sindikat Hrvatske održao je u ponedjeljak sastanak u Ministarstvu rada o uvjetima rada i korekciji koeficijenata u carinskoj službi, za koje tvrdi da su, u odnosu prema koeficijentima ostalih zaposlenika Ministarstva financija, kojemu pripadaju, niži 20 posto.


"Carinici rade u lošim uvjetima, ne poštuju se zakonske odredbe i kolektivni ugovor. Odore dobivamo na kapaljku, a sapune i toaletni papir sami kupujemo, ne plaća se prekovremeni rad, ne organiziraju sistematski pregledi", izjavio je predsjednik sindikata Rino Štorić nakon sastanka u Ministarstvu.


Štorić je rekao da se u carinskoj upravi ne poštuju zakonske odredbe ni kolektivni ugovor za oko 2800 zaposlenih te da je svako pravo iz tog ugovora upitno ako je ono u korist carinskog službenika. Tvrdi da su razlike u koeficijentima u carinskoj službi velike, a s tim u vezi zahtjeve prema Ministarstvu financija šalju već nekoliko godina, ali nema odgovora.
Carinski sindikat na svoje zahtjeve očekuje konkretan odgovor najduže za sedam dana. Ako Vlada ne ispuni taj rok, spremni su podnijeti prijavu Međunarodnoj organizaciji rada zbog nepoštovanja prava radnika u carinskoj službi. Poručio je i da su carinici spremni pričekati i strane stručnjake koji bi, prema najavama iz Vlade, trebali uskoro provesti korekciju uredbe o koeficijentima. Traže i da se riješi status sindikata, za koji kažu da je izložen neviđenom pritisku, koji prijeti gašenjem sindikata. H


Dijana Pavlović
Možda ste propustili...

POD POVEĆALOM ODLUKE MINISTARSTVA ZAŠTITE OKOLIŠA

Ćorić: Rješenje o vjetroelektranama dobilo je potvrdu dvije sudske instance

HDZ PREDSTAVIO GLAVNA IMENA NA IZBORNIM LISTAMA

Anušić i Marić nositelji u Slavoniji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

EPIDEMIOLOZI ČIJE JE PREPORUKE USVOJIO I NACIONALNI STOŽER

"Spasile su nas stare epidemiološke mjere Andrije Štampara"

2

UZORAN PRIMJER FAKULTETSKE ONLINE NASTAVE

Međunarodno pravo iz sobe

3

NACIONALNI STOŽER CIVILNE ZAŠTITENIJE

U Hrvatskoj nema novih oboljelih, ozdravilo osam osoba