Kultura
POČEO 6. DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL

Mnoštvo dječjih, glazbenih i zabavnih programa na više gradskih lokacija
Objavljeno 2. prosinca, 2019.
Paljenjem prve adventske svijeće ispred Dubrovačke katedrale te dekorativne blagdanske rasvjete uz kolendu, čime je zasjalo više od 1400 svjetlosnih elemenata, započeo je bogat program 6. dubrovačkog zimskog festivala. Središte festivalskih koncertnih zbivanja je najljepša svjetska pozornica – Stradun.


Na Dubrovačkom božićnom koncertu koji će se održati u nedjelju, 22. prosinca, Dubrovačkim simfonijskim orkestorm ravna mlada hrvatska dirigentska zvijezda Veton Marevci, a uz Vannu nastupaju operni pjevači - sopranistica Valentina Fijačko Kobić i tenor Tomislav Mužek. Na pozornicu će se popeti i Davor Erceg, Zbor Blasius te klape FA Linđo i Subrenum.


Jedinstveni ugođaj u Gradu donosi kolendavanje kao tradicionalni dubrovački običaj pjevanja kolendi dubrovačkim ulicama i trgovima. Osim toga, klapska pjesma uveseljavat će Dubrovčane i goste vikendima, u điru od Brsalja, preko Straduna do Gundulićeve poljane, gdje će također biti organiziran glazbeni program uz gastronomsku ponudu na kućicama.


Na radost najmlađih, na programu festivala naći će se približno 160 programa posvećenih upravo njima, a koji uključuju druženja s mrazicama, vilenjacima i likovima iz bajki, igre po starinski, pričanja bajki, crtanja Djedu i brojne druge programe na širem području grada. Stanicu Sjeverni pol ove će godine ugostiti Kazalište Bursa, a Uvala Lapad će osim klizališta dobiti i natkrivenu pozornicu te kupolu. Unaprijeđen i bogat program očekuje djecu i mlade i u Mokošici.


Jedno od najljepših i najpopularnijih djela klasične baletne umjetnosti koje tradicionalno u adventsko vrijeme očarava djecu i odrasle diljem svijeta Orašar, u utorak, 10. prosinca izvest će ansambl Ukrajinskog klasičnog baleta u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a ulaznice su već rasprodane.

Dubrovački muzeji na programu će imati izložbu Perje, jabuke i zrno soli, a bit će organizirana i Prirodoslovna božićna stvaraonica. U Kazalištu Marina Držića 7. prosinca bit će izvedena dječja predstava Legenda o baki Mokoš redateljice Srđane Šimunović, a ogranak Dubrovačkih knjižnica u Mokošici organizirat će za djecu i mlade blagdanske pričaonice i radionice. N.Vek.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike