Crna kronika
REKORDNA ZAPLJENA DROGE

Na tavanu 1600 sadnica marihuane
Objavljeno 2. prosinca, 2019.
GAREŠNICA


Rekordna zapljena marihuane, čija se vrijednost neslužbeno procjenjuje na milijun kuna, prezentirana je u subotu u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj. Policija je na tavanu kuće u mjestu pokraj Garešnice pronašla približno 1600 sadnica indijske konoplje visine oko 15 centimetara, oko 65 kilograma djelomično osušene marihuane, oko 50 kg vlažne usitnjene marihuane, tri decilitra kanabisova ulja, automatsku pušku "Crvena zastava" s osam pripadajućih spremnika za streljivo, dvije ručno izrađene kubure i 139 komada streljiva različita kalibra.


Na subotnjoj konferenciji za medije voditelj Službe kriminalističke policije PU bjelovarsko-bilogorske Goran Tomić, zajedno s voditeljem Odjela za obradu kriminaliteta Abelom Carom i načelnikom PP Garešnica Alenom Đuranićem, predstavio je provedeno kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim Hrvatom u čijoj su kući droga i oružje pronađeni, 44-godišnjim srpskim državljaninom, 43-godišnjom njemačkom državljankom i 46-godišnjim njemačkim državljaninom te 37-godišnjim bosanskohercegovačkim državljaninom. Pri tome je navedeno kako se 38-godišnjaka sumnjiči da je nabavio opremu, materijal i tvari namijenjene uzgoju indijske konoplje u zatvorenom prostoru te opremu i materijal za preradu biljke indijske konoplje u drogu marihuanu i kanabisovo ulje, između ostalog, agregat kao zasebni izvor električne energije s rasvjetnim tijelima, ventilacijski sustav s uređajem za kontrolu temperature i vlažnosti zraka, ovlaživače zraka, posude i zemlju. Nakon toga je na tavanu svoje obiteljske kuće u mjestu pokraj Garešnice navedenu opremu instalirao i stavio u funkciju te počeo uzgoj najmanje 1500 biljki indijske konoplje. U istom prostoru stavio je u funkciju improviziranu sušaru za cvjetne vrhove indijske konoplje, a za usitnjavanje preostalih dijelova biljke koristio se električnom rezalicom.
U srijedu i četvrtak prošlog tjedna 38-godišnjak je uz pomoć drugih osumnjičenika s uzgojenih biljaka indijske konoplje rezanjem skinuo lisne vrhove, pripremio ih za sušenje, a preostali dio biljaka usitnio rezalicom. Također su namjeravali posaditi više od 1600 sadnica indijske konoplje koje je nabavio 38-godišnjak, u čemu su ih spriječili policajci. Laboratorij je otkriven u četvrtak poslijepodne. Svih petero osumnjičenika je uhićeno. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike