Osijek
TRŽNICA DARIVALA GRAĐANE

Dijelili zdrav doručak i platnene vrećice
Objavljeno 30. studenog, 2019.

Jabuka u eko papirnatoj vrećici s kojom potom idete do prve djelatnice Tržnice koja vam u nju stavlja jogurt, druga dodaje kuhano jaje, a i treća kroasan, sadržaj je to zdravih doručaka koji je za svoje sugrađane pripremila Tržnica ove subote. Ukupno je podijeljeno 500 doručaka što je oduševilo kupce svih generacija.
- Moram priznati da rijetko doručkujem, no ovo me motiviralo da odmah pojedem sve što sam dobila. Inače, obavezno dolazim na Eko trg četvrtkom i kupujem ekološke proizvode te još mnogo toga na našoj tržnici – prokomentirala je Osječanka Milena Varga. Ništa manje iznenađena nije bila niti umirovljenica Eva Pihler koja nam je otkrila da voli zdrave obroke, a ovaj je, prokomentirala je, jedan od takvih. Na glavnu osječku tržnicu, kaže, dolazi tjedno i po nekoliko puta, uz obvezan dolazak četvrtkom na Eko trg. U šali kaže da joj nije žao što je došla i danas jer je dobila ukusan i cjelovit zdrav doručak.
Upravo to bio je cilj uprave Tržnice čiji direktor Igor Medić nije krio zadovoljstvo ne samo radi zdravog doručka koji je bio dio Otvorenih vrata grada prigodom Dana grada, već i podjele ukupno 500 platnenih vrećica. Ta je akcija održana, kaže, u suradnji s Gradom Osijekom, povodom obilježavanja Dana tržnice.
- Važno nam je promovirati naše zakupce i to neprestano radimo. Drago nam je i što je Grad prepoznao tržnicu kao mjesto gdje se mnogo toga događa, a pritom mislim i na priču oko podjele eko vrećica, čime nastojimo maksimalno smanjiti upotrebu plastičnih – poručio je Medić, dodajući da su se zdravom doručku rado odazvali i prodavači na tržnici. M. Mihelić

Piližota dijelio doručak, Šerić vrećice

Dužnost podjele platnenih vrećica pripala je prvom potpredsjedniku Gradskog vijeća Dragi Šeriću dok se dogradonačelnik Boris Piližota priključio podjeli zdravog doručka.
- Slogan „Tržnica puna života” potpuno je točan, jer se ovdje na tržnici nudi niz certificiranih proizvoda naših domaćih proizvođača. Svakako ćemo još jačati i promovirati tržnicu kao jedno od mjesta gdje je svakodnevna gužva. To je pokazao i današnji dan kada tržnica vrvi od građana koji rado kupuju zdravo i lokalno – poručio je Piližota, otkrivajući da osobno ne propušta kupnju na osječkoj tržnici.

Možda ste propustili...

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike