Sport
OSIJEK II DOČEKUJE MEĐIMURJE

Krajnje je vrijeme za pobjedu Tolićeve čete
Objavljeno 30. studenog, 2019.
Nogometaši Osijeka II upali su u rezultatsku krizu u drugoj polovici jesenskog dijela drugoligaške sezone. Paradoks je što su počeli igrati primamljivije za oko, ali su rezultati izostajali, pa su se nizom od četiri utakmice bez pobjede u kojima su osvojili samo jedan bod iz lagodnog života pri vrhu tablice strmoglavili u zonu gdje se počinju pojavljivati određeni imperativi.

Imperativi pobjeda i rezultata kako bi se "bježalo" prema gornjem domu. Ako bi se post nastavio i u susretu protiv Međimurja, koje je sljedeći gost Gradskog vrta, već bi se moglo govoriti i o ugroženosti drugoligaškog statusa, a to je posljednja stvar koja bi mladoj osječkoj momčadi trebala. Uostalom, Čakovčani su susjedi bijelo-plavima na drugoligaškoj tablici. Jedno su mjesto ispred njih s jednim bodom više. Dakle, danas je idealan trenutak za prekid serije loših rezultata druge osječke momčadi jer pobjeda bi donijela puno toga. Prekid lošeg niza, određeni mir, pomak na tablici.

- Međimurje je sastav kojeg krasi izraženi momčadski duh, a glavne karakteristike igre su im presing i vrlo ogranizirani izlasci u protunapade. U njihovim redovima ima nekoliko igrača koji su igrali kod nas i vjerojatno će biti posebno motivirani za dokazivanje. Što se nas tiče, očekujem iskazivanje daljnjeg napretka u igri, a moramo početi voditi brigu i o rezultatskoj strani priče. Tri su stvari u kojima moramo biti bolji nego u posljednje vrijeme: defenzivni prekidi, prevencija kontranapada i realizacija - kaže Igor Tolić, trener nogometaša Osijeka II.

Tolić opet neće na raspolaganju imati sve svoje najjače adute jer će izostati Magdić i Barišić zbog žutih kartona, a još je nezaliječen i kapetan Soldić, koji je važan čovjek u drugoj osječkoj momčadi. No vraća se prvi momčadski strijelac Nadrey Dago, koji je odradio suspenziju od dvije utakmice zbog crvenog kartona. Valjda će povratkom Bjelokošćanina problemi s realizacijom postati prošlost, a Osijek II ponovno postati sastav koji svakoga može dobiti.

Vjerojatni sastav Osijeka II za današnji susret: Barešić, Stanić, Gačić, Ćosić, Todoroski, Ilić, Benić, Todorov, Marin, Dago, Beljo.

Utakmica Osijek II - Međimurje igra se u subotu na stadionu u Gradskom vrtu s početkom u 13.30 sati.

Dalibor Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike