Sport
ODBOJKAŠKA SUPERLIGA

Osječanke priželjkuju uzvrat istom mjerom
Objavljeno 30. studenog, 2019.
Do kraja godine odbojkaški superligaši odradit će još četiri runde, a ovaj vikend na programu su dvoboji 10. kola. Prije tjedan dana odbojkašice Osijeka upisale su prvu domaću pobjedu (Poreč), a učenice trenera Miroslava Đekića imaju prigodu nastaviti niz na svom parketu. Neće biti lako, jer u Gradski vrt stiže Marina Kaštela, trenutačno drugoplasirani sastav elitnog razreda koji je na otvaranju sezone slavio protiv odbojkašica s Drave u tri seta.

- Želimo se priključiti gornjem dijelu tablice, a za to su prije svega nužne pobjede na našem parketu. Malo smo dulje čekali da to ostvarimo, i uspjele smo iz trećeg pokušaja, a nadam se da ćemo tako i nastaviti. Trebala nam je ta pojeda protiv Poreča ne samo zbog tri boda, nego i za dodatnu dozu samopouzdanja. Bilo je i oscilacija tijekom posljednjeg dvoboja gdje smo nakon dva lagano dobivena prva seta, u trećem se teško izvukle iz neugodne situacije. No, mlada smo ekipa, ali smo već pokazale da možemo igrati sa svima u ovoj konkurenciji. Sada nam stiže Marina Kaštela, ekipa iz samog vrha, protiv koje smo izgubili u prvoj utakmici prvenstva. Tamo smo dobro odradile dva seta, ali nismo imale koncentracije u njihovim završnicama. Vjerujem da smo izvukle pouke i da ćemo nastaviti s dobrim igrama pred našim navijačima - priželjkuje Doris Krivić, kapetanica osječkih odbojkašica. One pak Enna Vukovara bodovni će saldo pokušati popraviti kod zagrebačkog Olimpika (subota, 18.15 sati), a još se sastaju: Split - Brda i Rijeka CO - Poreč.

Kompletan program odbojkaša također se odrađuje u subotu, a slavonski dvojac ima pravo na optimizam u 10. kolu. Posebno se to odnosi na ekipu Mursa-Osijek koja gostuje kod posljednjeplasiranog Rovinja (19 sati). Momčad Marija Tepperta stiže u statusu favorita, a to znači da mora uzeti bodove s kojima bi se zadržalo mjesto u vodećem tercetu koji je i dalje bodovno izjednačen na vrhu. "Mursaši" su u pobjedničkoj seriji, dobili su zadnje tri utakmice, a dobro im ide i na strani, gdje su slavili u tri od četiri dosadašnja gostovanja. Ovo peto izgleda lako na papiru, ali treba ga shvatiti ozbiljno. U Slavonskom Brodu Marsonia u istom terminu dočekuje črečanski Centrometal. Ostali parovi: Kitro Varaždin - Sisak, Zadar - Rijeka i Medicinar Trnje - Split. N. Benčina
Možda ste propustili...

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

Najčitanije iz rubrike