Crna kronika
PROVJERAVANJE INFORMACIJA

Policija i dalje traga za tijelom nestale Zorice
Objavljeno 30. studenog, 2019.
I dalje nema nikakvih detalja o činjenicama, zatvoreni krug indicija doveo do supružnika
SLAVONSKI BROD



Ni 11 dana od nestanka Zorice Fadljević (47) iz Sibinja nema nikakvih informacija o tome gdje je njezino tijelo. Za njezin nestanak i ubojstvo policija je osumnjičila supružnike S. K. (60) i M. K. (62) iz Šumeća kod Slavonskog Broda, ali unatoč iscrpnoj potrazi, Zoričina tijela nema.


- Policija nastavlja intenzivno traganje za 47-godišnjakinjom. U međuvremenu su pretražene određene lokacije na području Slavonskog Broda, a pritom su angažirani i pripadnici HGSS-a te se traganje nastavlja i na širem području. U okviru kriminalističkog istraživanja policijski službenici su prikupili određene dokaze, na temelju čega je podnesena kaznena prijava protiv dvije osobe Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo ubojstva.


U suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, policija nastavlja sa provođenjem dokaznih radnji. Policajci također pregledaju i analiziraju između ostaloga i zapise s nadzornih kamera, sukladno rutama i lokacijama kojima su se kretali 60-godišnjakinja i 62-godišnjak, osumnjičeni za ubojstvo, i to od trenutka nestanka 47-godišnjakinje do trenutka njihova uhićenja 21. studenoga. S obzirom na to da tijelo oštećene još uvijek nije pronađeno, policajci provjeravaju dojave građana te pozivaju građane da i dalje javljaju korisne informacije policiji na broj telefona 192 - pozvala je Kata Nujić, glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske.


Iako su prve neslužbene informacije govorile da su supružnici priznali da su ubili 47-godišnju Sibinjku, njihov odvjetnik je to demantirao i rekao da su se branili šutnjom. Prije nekoliko dana pojavila se informacija da su oboje "pali" na poligrafu, no da i dalje ne žele reći gdje je tijelo Sibinjke.


I dalje nema nikakvih detalja o činjenicama, odnosno zatvorenom krugu indicija, koje su dovele do supružnika, odnosno zašto policija i odvjetništvo sumnjaju da su ubili Zoricu Fadljević. Zbog istrage koja je u tijeku detalji neće ni biti poznati sve dok se ne pronađe Zoričino tijelo ili dokazi ne budu toliko "jaki" da se podigne optužnica protiv, za sada, osumnjičenih supružnika.
Sudac istrage je, prema prijedlogu odvjetništva, uhićenom paru odredio mjesec dana istražnog zatvora, i to zbog opasnosti od bijega te zbog toga što osobite okolnosti upućuju na opasnost da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak ili da će ometati postupak utjecajem na svjedoke ili sudionike.


Sandra Lacić
istraga
ZATVORENI

KRUG

INDICIJA
ODVJETNIŠTVO: SVE JE JOŠ "NEUTVRĐENO"
Kako je izvijestilo Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu, postoji osnovana sumnja da su supružnici zajedno i prema prethodnom dogovoru došli u Slavonski Brod, gdje se 60-godišnjakinja sastala s 47-godišnjakinjom. Nakon kraćeg razgovora obje su potom otišle do mjesta gdje ih je u parkiranom vozilu čekao 62-godišnjak, pa se oboje okrivljenika, zajedno s oštećenicom, a u nakani da ju usmrte, vozilom uputilo prema neutvrđenom mjestu na kojemu su na neutvrđen način usmrtili oštećenicu. Za sada nema informacija koji je motiv bio za ubojstvo 47-godišnjakinje, a navodno je ona 62-godišnjaka upoznala na jednom putovanju u Međugorje.
Možda ste propustili...

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

Najčitanije iz rubrike