Osijek
DOLIJAO EKSHIBICIONIST KOJI JE MJESEC I POL MALTRETIRAO ŽENE

Psihijatri tvrde: To su osobe kojima je užitak zaprepastiti druge i u pravilu nisu nasilne
Objavljeno 30. studenog, 2019.

Nakon što je mjesec i pol dana uznemiravao sugrađanke, 31-godišnji ekshibicionist je dolijao! Djelatnici PU osječko-baranjske uhvatili su ga na mjestu događaja te je predan Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Osijeku.

- U četvrtak, 24. listopada, potom 12. te 28. studenoga, u jutarnjim satima 31-godišnjak je svlačio odjeću i na javnim mjestima pokazivao spolovilo građanima. Provedenim istraživanjem sumnja se da je 31-godišnji hrvatski državljanin na javnim mjestima time vrijeđao moralne osjećaje građana – stoji u priopćenju PU osječko-baranjske, i to nakon niza prijava uplašenih sugrađanki koje su ga viđale na raznim mjestima.

Podsjetimo, sve je počelo na Jugu 2, gdje su žene posvjedočile da se pokazivao nag, a isto je učinio i kod željezničke postaje Dravski most. Žene su posvjedočile da je situacija bila uznemiravajuća te su pozvali policiju koja je potom uputila apel građanima da, ako imaju ikakve podatke, neka im pomognu u pronalasku počinitelja. Uspjelo im je to već sutradan, i od jučer je taj 31-godišnjak u rukama pravosuđa. Neslužbeno doznajemo da je riječ o osobi otprije poznatoj policiji, ali i da takve situacije, kako doznajemo, nisu česte.

Ipak, ovaj 31-godišnjak, kako se moglo iščitati prema komentarima sugrađanki koje su ga susretale, nije prestajao pokazivati svoje spolovilo i skidati se na javnome mjestu. Takve radnje bez sumnje pripadaju području psihijatrije, a poznati osječki psihijatar tako potvrđuje da je riječ o seksualnim perverzijama, sličnima voajerizmu ili fetišizmu.

- Tim je osobama važno da svojim ponašanjem uznemire druge. Nije im dovoljan užitak da bi pokazali sebe i svoje spolovilo, nego da zaprepaste one koje je zaskočio i onda nalazi užitak baš u zaprepaštenju. To su uglavnom osobe koje nisu otvoreno nasilne, no nije isključeno da ne bi iskoristili nekakvu situaciju u parku noću i napali osobu i silovali je – kaže ugledni osječki psihijatar, dodajući da je riječ o osobama koje imaju komplekse, a uglavnom su to patološki ekshibicionisti.
Osobno, kaže, nisu mu poznati slučajevi da su te osobe bile opasne u smislu sklonosti fizičkom napadu.Inače, osim muškog, postoji i ženski ekshibicionizam koji je u granicama normalnog ponašanja.
To mogu biti duboki dekoltei, vrlo kratke suknje...
Ipak, ženski ekshibicionizam, kaže naš sugovornik, ne pripada u područje patologije.

Marija Mihelić
Policijskim istraživanjem utvrđeno je da je muškarac u tri navrata svlačio odjeću i pokazivao spolovilo
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike