Osijek
OSJEČKI SAJAM POZIVA NA PAMPAS NA SAJAM TEHNIČKIH ZNANOSTI

Djeco, dođite na radionice i po znanje na Tehnicoolumu
Objavljeno 30. studenog, 2019.

Stotine učenika jučer su preplavile Osječki sajam već prvog sata održavanja Tehnicooluma - sajma tehničke kulture, koji je, može se slobodno reći, u cijelosti, uz potporu suradnika i čelnika zajednica tehničke kulture Osijeka, nekoliko gradova i županije, ravnatelja škola, vlasnika Osječkog sajma Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te sponzora, inicirao i osmislio direktor Osječkog sajma, mr. sc. Alen Vukašinović.

Sajam prepun besplatnih radionica namijenjen je djeci, koju žele zainteresirati za tehničke znanosti i strukovno obrazovanje, a svečano ga je otvorio predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Damir Tomić u nazočnosti predsjednika ZTK-a Osijeka Antuna Šikića, tajnika ZTK-a Županije Ive Grgića, Alena Vukašinovića, Ane Kovačić i glavne tajnice HZTK-a Zdenke Terek.

- Srce mi je, kao i mojim suradnicima i svima koji su pripremili ovaj sajam, puno kada vidim da su unatoč štrajku u školama ravnatelji s djecom došli u ovako velikom broju - to je znak da smo uspjeli u svojoj ideji, da sajam bude "cool". A kako i ne bi kada djeci, bez koje Tehnicooluma ne bi bilo, nudimo obilje radionica da se upoznaju i svojim rukama naprave radove i steknu znanja i vještine koji će im u životu biti profesija. Zahvaljujem svima, posebice djeci koja su došla, a i u subotu je cjelodnevno druženje, pa se dođite okušati na radionicama, prezentacijama, promocijama, izložbama - svemu prepunom robota, modeliranja, znanja iz STEM područja i moderne tehnologije - kazao je Vukašinović, direktor Osječkog sajma, kojemu je Tehnicoolum samo jedna od novih sajamskih manifestacija koje je pokrenuo uz veliku podršku osnivača i institucija od kada je na čelu Osječkog sajma.

Dodao je kako je ovaj sajam sajam rađen iz srca, jer je rađen isključivo za djecu i mlade Osijeka i županije, pripremljen je sa suorganizatorima, prijateljima koji su, ocjenjuje Vukašinović, motor Osijeka i županije sa svojim znanjima. Rezultat su sve te prekrasne radionice omogućene da svoj djeci koja dođu na Pampas od 10 do 18 sati budu prenesena znanja. Zahvalio je sponzorima, Gradu Osijeku, Županiji i ministarstvima te ravnateljima koji su organizirali i doveli djecu. Škole se predstavljaju svojim praktičnim radionicama, učeničkim zadrugama, vježbeničkim tvrtkama, a posjetitelji mogu raditi s robotima, na radionicama konstruktorstva, elektronike, modelarstva,
raketarstva... D. Pejić
Najčitanije iz rubrike