Mozaik
KONCERT ĆE ODRŽATI U ZAGREBAČKOJ TVORNICI

Sinead O’Connor prvi put
u Hrvatskoj 15. siječnja
Objavljeno 30. studenog, 2019.
Ulaznice su u prodaju krenule već jučer, i to po early bird cijeni od 180 kuna

Sinead O‘Connor, kultna kontroverzna pjevačica, dolazi 15. siječnja na svoj premijerni i ekskluzivni zagrebački nastup u Tvornicu kulture, na koncert limitiranog kapaciteta od samo 1200 ulaznica.

Prema mnogima jedan od najvećih talenata glazbene industrije uopće od sredine 80-ih godina prošlog stoljeća do danas, Sinead iza sebe ima iznimno živopisnu karijeru omeđenu gomilama skandala, kontroverzi i sjajnih pjesama. Njezina verzija Princeove pjesme "Nothing Compares 2 U" jedan je od najvećih pop-hitova svih vremena i jedna od najizvođenijih pjesama na radiostanicama unatrag 30 godina. Na vrhuncu karijere početkom 1990-ih među fanove njezina rada ubrajala se cijela svita velikih imena, kao što su Elton John, Bono, Mary J. Blige i mnogi drugi.

Široj mainstream prepoznatljivosti često su smetali mnogobrojni skandali; javni rat s Madonnom, trganje Papine slike na Saturday Night Live emisiji, prekidanje većih koncerata, kao i zahtjevi da ju izbrišu s Grammy nominacija, koje je često dobivala.

Usprkos svemu, posljednjih godina Sinead doživljava pravi procvat karijere, pa s novim bendom iza sebe redovito rasprodaje koncertne dvorane na Otoku, kontinentalnoj Europi, a nakon zagrebačkog koncerta kreće i na svoju veliku američku turneju, prvu nakon niza godina. Njezini stari klasici ponovo su aktualni na radiopostajama, a koncertni izvještaji govore o njezinim najboljim nastupima unatrag 15-ak godina.

Ulaznice za zagrebački koncert u prodaju su krenule već jučer, i to po early bird cijeni od 180 kuna. Ta cijena aktualna je do 23. prosinca, kad se penje na 200 kuna. Ostane li ih na dan koncerta, iznositi će 220 kuna. U prodaji je i VIP sektor po trajnoj cijeni od 290 kuna. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjesta Eventima i online na www.eventim.hr.

Tanja Kvorka
prošle je godine PREŠLA NA ISLAM I PROMIJENILA IME U SHUHADA’ DAVITT
Krajem listopada 2018. godine ova popularna irska pjevačica objavila je na svom Twitter-profilu da je prešla na islam i promijenila ime u Shuhada’ Davitt. “Ovo je objava da sam ponosna što sam postala muslimanka. Ovo je prirodan zaključak svakog inteligentnog teološkog puta. Sva sveta pisma vode islamu, zbog čega sva ostala pisma postaju suvišna. Dobit ću (još jedno) novo ime. Bit će Shuhada”, napisala je tada u svojoj objavi 51-godišnja pjevačica. Devitt ima četvero djece i udavala se četiri puta. Godine 1999. postala je svećenica katoličke grupe, koja nije povezana s rimskom katoličkom Crkvom, koju je cijelog života oštro kritizirala. Osim što je promijenila ime, Davitt je pokazala i novi izgled s hidžabom na glavi na nekoliko slika. Tada je na Twitteru objavila i video u kojemu prvi put pjeva Azan, muslimanski poziv na molitvu.
Možda ste propustili...

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

Najčitanije iz rubrike