Sport
MŽNL “OSIJEK-VINKOVCI”

Valpovački lider čuva prednost u Komletincima
Objavljeno 28. studenog, 2019.
Ovoga vikenda četvrtoligaši igraju posljednju prvenstvenu etapu u jesenskom dijelu natjecanja

Osječko-vinkovački nogometni četvrtoligaši ovoga će vikenda spustiti zastor na jesenski dio prvenstva! Neovisno o ishodima tih zaključnih utakmica prilično je izvjesno da će vodeća Valpovka zimovati na vrhu, jer ima tri boda više i znatno bolju gol-razliku od svog najbližeg pratitelja, drugoplasiranog Radničkog iz Meca.

Valpovku sutrašnji put vodi u Komletince gdje stanuje domaćinski i relevantni Slavonac koji je sigurno sposoban lidera zakinuti za koji bod. Taj bi slučaj dobro bio primljen u Mecama, gdje će drugoplasirani Radnički istodobno dočekati Šokadiju koja je ponovno pokazala znakove života te nije isključeno da nešto ponese za Babinu Gredu. Sutra će se u Baranji igrati i u Kneževim Vinogradima, gdje će Borac imati imperativ pokraj tamošnjih bazena potopiti županjski Radnički kako bi znatno mirnije otišao na predstojeću zimsku stanku. Najnemirnije je, ipak, u Bošnjacima, gdje će “fenjerašu” Zrinskom u posjet doći visokokotirajući Otok koji stoga nije bez izgleda domaćinu još više otežati sadašnju situaciju. Nije, praktički, bolja ni u Višnjevcu koji stoga ima imperativ maksimalno iskoristiti domaći teren u susretu s Dardom koja je konkurent iz donjeg dijela tablice, tako da bi joj eventualni pozitivan ishod višestruko bio koristan, a tražit će ga nakon što je netom pobjedom prekinula troetapni niz poraza. Kuševčani su prethodni minimalni doživjeli kod trećeplasiranog Dilja nakon kojeg su ostali samo iznad zadnjeplasiranog tandema, pa je jasno da bi tamo trebali ostati svi nedjeljni bodovi u srazu sa susjedom iz Satnice Đakovačke koji, međutim, nije slučajno na trećem mjestu. Obostranog povećanog motiva, dakle, neće nedostajati, ali su bolji argumenti u pristigle Mladosti koja bi htjela zadržati priključak s onima ispred sebe. Dilj će to pokušati u obližnjoj Jarmini gdje su Borinci u usponu forme i s manjkom bodova koji će trebati popraviti protiv lokalnog rivala iz Vinkovaca. Osječka Olimpija izlaz iz dulje krize tražit će u Boboti, ali je prilično upitno može li to naći na tamošnjem sportskom centru odakle nitko jesenas nije odnio kompletan plijen, a od šestorke gostiju samo su dva uspjela ostati neporaženi.

Dražen Lekšan
Parovi 15. kola
Slavonac - Valpovka, Radnički (M) - Šokadija, Borac (KV) - Radnički (Ž) i Borac (B) - Olimpija igraju sutra (subota), u 13.30 sati, kada počinju i nedjeljne utakmice: Torpedo - Mladost, Borinci - Dilj, Višnjevac - Darda i Zrinski - Otok.
Možda ste propustili...

OTVORENO PRVENSTO HRVATSKE ZA PARAATLETIČARE

Županović bio drugi, ali nije posve zadovoljan

VAŽAN DOMAĆI ISPIT RUKOMETAŠICA OSIJEKA

Protiv Zameta motiv će biti i poraz iz prve utakmice na Kvarneru

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

Najčitanije iz rubrike