Mozaik
TJEDNA TOP-LISTA PRODAJE ALBUMA

Lu Jakelić je na prvom, J.R.
August na drugom, a Opća
opasnost na trećem mjestu
Objavljeno 29. studenog, 2019.
Zagrebačka je Luda kuća početkom studenoga bila dupkom puna ljubitelja dobre glazbe. Razlog? Promocija debitantskog albuma talentirane kantautorice Lu Jakelić. Interes se odrazio i na prodaju samog albuma te je tako "Sve o čemu sam šutjela" svoj prvi tjedan prodaje proveo na samom vrhu ljestvice najprodavanijih domaćih izdanja. Album sadrži 12 pjesama za čiji je tekst i glazbu zaslužna sama Lu, a na producentskoj se strani našao Rejhan Okanović. Album je nastao kao plod višemjesečnog rada, a zanimljiva je i priča o samom snimanju albuma koje se većinom odvijalo u pitoresknoj kolibi pokraj Đurđevca, gdje su zabilježeni i zvukovi zrikavaca, vjetra, kiše. Među sjetnim, sanjarskim pjesmama našla se i izvrsna suradnja s Matijom Dedićem na pjesmi Iznutra.

- Vidjeti da je album najprodavaniji, a i najslušaniji na streaming servisima od prvog dana promocije za mene je ostvarenje sna. Mukotrpan rad, trud i vjera u snove oko “Sve o čemu sam šutjela”, zamišljala sam u skupini ljudi koja će sve osjetiti i podržati, a to se apsolutno pokazalo živim. Toliko sam sretna da ne mogu ni spoznati emociju, već nosim osmijeh na licu i uživam u kritikama i ljudskim pričama koje mi stižu porukama, mailovima i molbama za narudžbe “Sve o čemu sam šutjela”. Mislim da se vraća vrijeme kupovanja albuma i mislim da će ovo biti vrijedan primjerak svakome tko ga kupi. Hvala svima od punog srca - izjavila je Lu Jakelić.

Na drugom mjestu ljestvice domaće prodaje ovog je tjedna "Dangerous Waters", album J.R. Augusta, a na broju tri smjestila se Opća opasnost s "Kartom do prošlosti". Doris Dragović je s kompilacijom "Original Album Collection" na četvrtom, a peti je Goran Bare s albumom "Baretov Blues 21. stoljeća". Od šestog do desetog mjesta su: Colonia s "C’est La Vie (Acoustic)", Marko Kutlić s "U kapi tvoje ljubavi", kolekcija Meri Cetinić, Chui s "Iz kapetanovog dnevnika" i kolekcija Miše Kovača. Na prvom mjestu strane liste prodaje nalazi se "Ghosteen", novi uradak za koji su zaslužni Nick Cave and The Bad Seeds, slijedi ga Van Morrison s albumom "Three Chords & The Truth", a povratak na listu na trećem je mjestu ostvario soundtrack filma "Once Upon A Time In Hollywood" Quentina Tarantina. Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovi podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje. T.Kvorka
Na prvom mjestu strane liste prodaje nalazi se “Ghosteen” Nicka Cavea and The Bad Seeds
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike