TvObzor
COLDPLAY OBJAVILI NOVI ALBUM

Osmo studijsko izdanje benda sastavljeno od dva dijela - “Sunrise” i “Sunset”
Objavljeno 29. studenog, 2019.
Netom prije službenog izlaska albuma nastavili su niz novih fantastičnih singlova pjesmama “Daddy” te “Champion of the Word”

U petak, 22. studenoga, napokon smo dočekali izlazak novog izdanja Coldplaya, točnije dvostrukog albuma “Everyday Life”. Dvostruko, 53-minutno osmo studijsko izdanje, čiji prvi dio nosi naziv “Sunrise”, a drugi dio “Sunset” objavljeno je preko etiketa Parlophone/Atlantic na CD-u, vinilu, kaseti i u digitalnom obliku.

Preslušavajući album, za njega možemo reći da je njihov najeksperimentalniji uradak dosad koji s jedne strane krase osobniji, emotivni i smireniji tonovi uz baladne momente, a s druge strane i vedriji i euforičniji prizvuk, pa čak i soul/gospel i jazz-momenti. Svime navedenim Coldplay daju do znanja da su se oslobodili od bilo kakvih okova i jednostavno se prepustili stvaranju glazbe koja ih ispunjava te odlučili krenuti u neke nove sfere koje dosad nisu iskusili. “Ovaj album na neki je način naša reakcija na doživljenu negativnost koja je posvuda. Iako je zaista puno nevolje na svijetu, s druge strane je toliko pozitive i života koji se događa oko nas” izjavio je frontman Chris Martin u ekskluzivnom intervjuu za BBC Radio 1.

Netom prije službenog izlaska albuma nastavili su niz novih fantastičnih singlova pjesmama “Daddy”, koja je dobila čarobni animirani video, te “Champion Of The World”, koja je dobila pripadajući lyric video. Predivan videospot za pjesmu “Daddy” režirala je Åsa Lucander, a sam film prikazuje atmosferično putovanje kroz sjećanja jedne djevojčice o vlastitom ocu. Za ovu emocionalnu priču korišteni su digitalno oslikani setovi, 2D animacija i lutkarstvo u varijanti uživo, a sam videospot Chrisu Martinu jedan od najdražih koji su imali. Osim najaktualnijih spomenutih singlova, prvi najavni singlovi bili su “Orphans” i “Arabesque” koji su objavljeni još 24. listopada, a drugi singl “Everyday Life” objavljen je 3. studenoga.

Premijera kompletnog albuma uživo iz Jordana održala se 22. studenoga u 3 sata prema našem vremenu za prvi dio albuma pod imenom “Sunrise”, a u 15 sati predstavljaju drugi dio imena “Sunset”.

Album “Everyday Life” može se nabaviti u Dancing Bear prodavaonicama u Zagrebu, Splitu i Osijeku i ostalim bolje opremljenim glazbenim dućanima te preko Dancing Bear web-shopa.

Nikola Kučar
Najčitanije iz rubrike